Hlavní obsah

Squashista Švec doplnil ve stovce žebříčku Mekbiba

Česko má poprvé dva squashisty ve stovce světového žebříčku PSA. Martin Švec se po nedávné finálové účasti v turnaji na pražském Strahově posunul na 97. místo a doplnil na sedmdesáté příčce figurujícího Daniela Mekbiba.

Foto: Irena Vanišová

Squashista Martin Švec v akci.

Článek

Švec v květnovém vydání žebříčku poskočil na 97. pozici ze 102. místa. "Ulevilo se mi. Celou kariéru šlo o jeden z mých hlavních cílů," řekl levoruký hráč v tiskové zprávě. Vytouženou stovku měl přitom na dohled už předloni, kdy figuroval na 101. příčce žebříčku. "Stál jsem půl bodu od stovky, všichni okolo mě říkali, že v ní do měsíce budu. A já je takhle napínal," konstatoval.

Dvouleté čekání na úspěch je u něj nejspíš norma. Až páté finále na turnaji PSA přetavil ve vytoužený titul a mezi prvním nezdarem v Kyjevě a triumfem v Kapském Městě 2018 uběhly rovněž dva roky. "Nejspíš si na sebe vytvářím příliš velký tlak. Squash je hlavně o hlavě," uvedl Švec.

Nejúspěšnějším českým hráčem na okruhu PSA je Jan Koukal, který vyhrál 34 menších turnajů a v lednu 2005 se dostal na 39. místo světa.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: