Hlavní obsah

Zvára skončil v Grand Prix osmý! Opatrnému unikl postup, Kellnerové se nevedlo

Po skvělém triumfu v pátečním Poháru národů byli čeští parkuristé vidět i v nedělní Grand Prix. V závěrečné soutěži čtyřdenního mítinku CSIO3* CET Prague Cup obsadil Ondřej Zvára osmé místo. Závod ovládl David Simpson s Irska na koni Foudre F, ze stříbrné příčky se těšil Němec Philip Houston, třetí skončil Japonec Koki Saito.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ondřej Zvára z ČR s koněm Cento Lano během CET Prague Cupu, mezinárodních závodech ve skokových soutěžích ve Velké Chuchli.

Článek

Zvára v sedle Quimera M v prvním kole předvedl čistou jízdu, navíc se vešel do časového limitu, který byl stanovený na 83 sekund! V patnáctičlenném finále pak sice jednou chyboval, přesto mezi šedesátkou jezdců urval cennou první desítku.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Český reprezentant Vladimír Tretera s koněm Gangster V/H Noddevelt během nedělní Grand Prix v Chuchli.

Do finále pronikl překvapivě i Vladimír Tretera, jenž po prvním kole dokonce útočil z páté pozice. Ve druhé jízdě se snažil hlavně o čistou jízdu a nebyl tolik rychlý. Jeho Gangster si v ní připsal čtyři trestné body a klesl na konečné dvanácté místo.

Stejně jako před rokem těsně unikla první patnáctka Aleši Opatrnému, jenž s Forewerem smolně shodil jednu překážku, což ho stálo postup. Nakonec byl sedmnáctý. „Kůň skákal fantasticky celý víkend. Je ve skvělé formě, což dokázal i dneska. Za čtyři parkury udělal dneska první chybu, to je sport," říkal v rozhovoru pro Českou televizi rodák z Hořovic.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Česká parkurová reprezentantka Anna Kellnerová s koněm Catch Me If You Can Old během nedělní Grand Prix v rámci čtyřdenního podniku CSIO3* CET Prague Cup.

Trať pro Grand Prix připravil Španěl Varela, jenž byl určen jako stavitel kurzů pro hry v Tokiu. „Skoky jdou hodně rychle po sobě, koně musí mít opravdu velkou kondici, aby jim vydržely síly, protože nejtěžší pasáž staví vždycky ke konci parkuru," připomněl Opatrný.

Nedařilo se tentokrát Anně Kellnerové, ta po loňské páté příčce v Chuchli skončila s dvanácti trestnými body až sedmačtyřicátá. O čtyři pozice za ní pak figurovala další česká reprezentantka Emma Augier de Moussac.

CET Prague Cup, mezinárodní závody ve skokových soutěžích CSIO*3 - Grand Prix:
1. Simpson (Ir./Foudre F) 0 trestných bodů (čas 2. kola 51,75)
2. Houston (Něm./Sandros S Bella) 0 (52,15)
3. Saito (Jap./Chilensky) 1 (56,13)
...8. Zvára (ČR/Quimero M) 4 (53,17)
12. Tretera (ČR/Gangster V/H Noddevelt) 5 (56,01)
17. Opatrný (ČR/Forewer)
47. Kellnerová (ČR/Catch Me If You Can Old)
49. Veselá (ČR/Ferrari)
51. Augier de Moussac (ČR/Dior P Z)

Reklama

Související témata: