Hlavní obsah

Tragédie v Liberci zasáhla i sport. Týká se české olympijské reprezentantky

Liberec/Praha

Tragická událost, která otřásla nejen Libercem a okolím, ale i celou Českou republikou, se dotýká i světa sportu. Nedělní střelba v Rudolfově měla dvě oběti a jednou z nich byl i trenér české olympijské reprezentantky.

Foto: archiv Libuše Jahodové

Střelkyně Libuše Jahodová.

Článek

„Rodinné spory vyústily ve střelbu, po níž následkům zranění podlehla na místě události 49letá žena. 53letý muž byl ve vážném stavu transportován do Krajské nemocnice v Liberci. Zde i on na následky zranění zemřel," citoval server Novinky.cz mluvčího policie Vojtěcha Robovského.

Oběťmi incidentu se stali známá cukrářka a pekařka Jana Novotová Jahodová a její manžel Lubor Novota, jenž byl, jak uvádí server idnes, zároveň trenérem své nevlastní dcery Libuše Jahodové. Ta mimo jiné reprezentovala Českou republiku na olympiádě v Rio de Janeiru 2016 v disciplíně skeet.

Foto: Ivana Roháčková

Střelkyně Libuše Jahodová.

Liberecký deník uvádí, že podle dostupných informací měl Novota zastřelit manželku legálně drženou zbraní, kterou následně obrátil i proti sobě.

Mistrovství světa v hokeji 2021

MS v hokeji probíhá od 21. května do 6. června v Lotyšsku. Všechny zápasy skupinové části i play off hostí Riga. Česká reprezentace postoupila ze skupiny A ze třetího místa a ve čtvrtfinále hraje s Finskem, které obhajuje zlato. Češi se budou snažit vylepšit čtvrté místo.

Libuše Jahodová má ve sbírce bronz z ME 2016, kde vybojovala v Lonatu medaili ve skeetu smíšených dvojic po boku Jana Sychry. O rok dříve skončila ve skeetu osmá na MS, čímž si vybojoval účast na hrách v Riu. Tam obsadila dvacátou příčku.

Na Letní univerziádě v Koreji 2015 získala dvě zlaté medaile ve skeetu jednotlivkyň i družstev a byla vyhlášena nejlepší českou akademickou reprezentantkou roku.

Reklama

Související témata: