Hlavní obsah

Triatlonisté si účast na OH ve smíšené štafetě nevybojovali

Lisabon

Česká smíšená štafeta triatlonistů obsadila v závodě olympijské kvalifikace v Lisabonu deváté místo a postup na hry v Tokiu si nezajistila. Český tým ve složení Tereza Zimovjanová, Radim Grebík, Petra Kuříková a Jan Volár potřeboval skončit do třetího místa, za medailovými pozicemi ale zaostal o téměř čtyři minuty. Zvítězili Belgičané před Italy a Švýcary. O postup na olympijské hry se v závodu na 4x300 m plavání, 7 km jízdy na kole a 1,63 km běhu ucházelo patnáct týmů.

Foto: Sport.cz

Vendula Frintová na archivním snímku.

Článek

Až deváté místo v kvalifikačním závodě nedává české smíšené štafetě téměř žádnou naději na alespoň nepřímý postup do Tokia. "Podmínkou je, aby všichni členové štafety byli v individuálním žebříčku do 140. místa. Pokud toto kritérium nesplní, přechází možnost startu na další země dle pořadí v dnešním závodu. V této chvíli ovšem všechny tři postupující štafety podmínku splňují," uvedl český svaz v tiskové zprávě.

Účast v Tokiu už měly dříve zajištěnou mixy USA, Velké Británie, Francie, Nizozemska, Německa, Austrálie, Nového Zélandu a Japonska.

Foto: CITY TRIATLON Karlovy Vary/Ondřej Kalmán

Vendula Frintová si běží pro triumf v podniku SP v Karlových Varech.

Z českých reprezentantů má na tokijské olympiádě zatím prakticky jistou účast Vendula Frintová, které v kvalifikačním žebříčku patří 15. místo. S velkou pravděpodobností start v Tokiu neunikne ani Kuříkové (57.).

V Lisabonu bude program pokračovat závody Světového poháru na olympijských tratích. V sobotu budou na startu Jan Čelůstka a Volár, v neděli Kuříková a Zimovjanová.

Reklama