Hlavní obsah

Dva domácí tituly, pět evropských! Teď softbalový reprezentant pokořil historický milník

Rozehrál svou sedmnáctou sezonu v nejvyšší soutěži a hned v jejím úvodu reprezentační nadhazovač Jaroslav Breník mohl slavit. Překonal totiž v softbalové extralize hranici 2500 strikeoutů. V éře od roku 2003, kdy se zápasy zaznamenávají podrobněji, je v této statistice jedním z nejlepších domácích hráčů. Milník si připsal v utkání proti Locos Břeclav. „V ten moment jsem o tom nevěděl. Až po zápase jsem dostával zprávy a gratulace, po nich mi to došlo," tvrdil Breník z RSKK Tunnellers.

Foto: Česká softballová asociace

Reprezentační nadhazovač Jaroslav Breník překonal při zápase softbalové extraligy hranici 2500 strikeoutů.

Článek

Breník získal během kariéry dva extraligové tituly. Nejvíce strikeoutů zaznamenal v roce 2013, kdy jich předvedl 223. „Asi jsem toho už zažil hodně. Rád bych hrál co nejdéle, klidně bych zaokrouhlil počet sezon na dvacet. Ale kvůli tomu hrát nechci, sport mě prostě baví," usmívá se pětinásobný evropský šampion.

Zkušený nadhazovač před letošní sezonou přestoupil ze Žraloků Ledenice do radotínského týmu RSKK Tunnellers. „Přemýšlel jsem o tom už dlouho. V podstatě se vracím domů, protože v Radotíně jsem začínal," tvrdí Breník, který v roce 2006 házel finále proti Chomutovu, za který nastupovala legenda Luboš Vrbenský. Ten je podle dostupných dat ohledně strikeoutů ještě úspěšnější, na kontě jich má přes 2700.

Softbalisté z RSKK Tunnellers nezačali dobře, prohráli všechny čtyři zápasy. „Měli jsme těžký los, ambiciózní Břeclav a úřadující šampiony z Havlíčkova Brodu. Navíc nás postihla zranění. Máme zkušený tým a musíme se více rozjet na pálce. Cílem je se dostat do nadstavby o titul do nejlepší šestky," plánuje.

Už ve středu navíc přijde televizní zápas proti Žralokům. „Bude to pikantní duel, moc se na to těším. Od mistrovství světa, které se konalo v Česku, jsem nebyl v televizi," směje se elitní nadhazovač, který by měl být v českém týmu na evropském šampionátu. Ten se bude konat koncem června v Ledenicích a v Sezimově Ústí.

Reklama

Související témata: