Hlavní obsah

Moderní pětibojařky Roubíčková s Novotnou byly na MS osmé ve štafetě

Káhira

Moderní pětibojařky Anna Roubíčková s Veronikou Novotnou obsadily na mistrovství světa v Káhiře osmé místo v zahajovací štafetě. Při premiéře na vrcholné seniorské soutěži se české reprezentantky v závodě jedenácti dvojic držely po polovině na dohled čtvrtému místu, ale nevyšel jim parkur. Zvítězily Iryna Prasjancovová a Volha Silkinová z Běloruska před Ruskami a Maďarkami.

Foto: Filip Komorous/ČSMP

Moderní pětibojařky Anna Roubíčková s Veronikou Novotnou obsadily na MS v Káhiře osmé místo v zahajovací štafetě.

Článek

"Holky dostaly poměrně složité koně, kteří měli problémy už v testovací jízdě," konstatoval v tiskové zprávě reprezentační trenér Jakub Kučera a ohledně parkuru vyjádřil obavy i do dalšího průběhu šampionátu. "Koně jsou tu naprosto nevyrovnaní. Upřímně mě vyděsily výsledky toho oficiálního testu, kde z padesáti koní jich šestadvacet při přezkoušení vůbec nedošlo do cíle ani s vlastním jezdcem. Nepamatuji si, že by se někdy něco takového stalo na mistrovství světa. Uvidíme, jak to bude vypadat v dalších dnech," uvedl.

Před závěrečnou kombinací běhu se střelbou klesly Češky na osmou pozici a už ji udržely. Ve středu je na programu štafeta mužů, do které nastoupí Ondřej Polívka a Martin Bilko.

Mistrovství světa v moderním pětiboji v Káhiře
Ženy - štafeta:
1. Prasjancovová, Silkinová (Běl.) 1395
2. Batašovová, Gubajdullinová (Rus.) 1383
3. Simonová, Erdösová (Maď.)1343,
...8. Roubíčková, Novotná (ČR) 1223.

Reklama