Hlavní obsah

Moderní pětibojaři Grycz, Kindl a Kuf se kvalifikovali do finále MS

Káhira

Tři ze čtyř českých moderních pětibojařů zvládli zdárně na mistrovství světa v Káhiře kvalifikaci. V nedělním závodu se s elitou poměří Marek Grycz, David Kindl a Jan Kuf. Ve hře budou i místa na olympijských hrách v Tokiu.

Foto: Ivana Roháčková

Moderní pětibojař Jan Kuf na archivním snímku.

Článek

Z Čechů je již kvalifikován na OH Martin Vlach, a to díky bronzu na předloňském mistrovství Evropy. Ten v Egyptě nestartuje, neboť rehabilituje po zranění ramena. Největší šanci ho doplnit má Kuf, bronzový z MS ve Varšavě 2014.

Kuf v dnešní kvalifikaci skončil ve své skupině devátý s 1102 body, Grycz byl v jiné skupině pátý (1080) a Kindl v "áčku" jedenáctý(1099). Jediným nepostupujícím českým reprezentantem byl Ondřej Svěchota.

"Jsme tři ve finále, tak máme dokonce i šanci zabojovat v družstvech, což je super. To už se nám dlouho na mistrovství světa nepovedlo," řekl Kuf.

Kvalifikační limity na olympiádu splní pouze medailisté. Pokud už budou mít kritéria splněna z předchozích závodů, přechází místa přímo do olympijského žebříčku.

V sobotu v Káhiře vyvrcholí finále žen i s Annou Roubíčkovou. Po dnešním základním kole šermu je česká moderní pětibojařka s bilancí čtrnácti výher a 21 proher na průběžné 27. pozici.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články