Hlavní obsah

Česko - Švédsko 11:0Čeští softbalisté vyhráli i třetí zápas na domácím ME rozdílem třídy

Ledenice

I ve třetím duelu byli čeští softbalisté na mistrovství Evropy dominantní, Švédsko porazili rozdílem po čtvrté směně 11:0. V utkání předvedli devět úspěšných odpalů, Tomáš Klein odpálil homerun. Na turnaji v Ledenicích a v Sezimově Ústí si tak připsali třetí výhru. „Na začátek máme lehčí soupeře. Je ale skvělé, že kluci na pálce zaberou a svými body ukončí zápas předčasně. Tím uberou práci nadhazovačům," prohlásil nadhazovač Jakub Osička.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Mistrovství Evropy softbalistů, ilustrační foto.

Článek

Čeští pálkaři se sžívali s pomalejšími nadhozy. V utkání byli ale trpěliví a nutili obranu k velkému množství chyb. V úvodní směně doběhl pro první bod Mikuláš Klas, a to po nezachyceném nadhozu. Stejným způsobem skóroval další český hráč. Ve druhé směně čeští softbalisté opět zaplnili všechny mety a body získali po chybách Švédů.

Ve druhé směně nastoupil do zápasu švédský nadhazovač Ramon Illa Argudin, kterému je 57 let. Na něj se dokázali domácí hráči prosadit, například Tomáš Klein odpálil trojbodový homerun. Petr Kruntorád pak předvedl běžecký homerun, když se míč odrazil od zadního hrazení hřiště. Celkem Češi získali ve třetí směně 7 bodů a když švédští hráči nepřidali žádný, utkání skončilo. „Byla to pro nás výhra, která se počítá. Měli jsme vlažnější start, ale pak jsme se s tím nadhozem srovnali a dělali body," dodal Tomáš Klein.

Ve středu národní tým čekají dva duely, nejprve nastoupí proti Chorvatsku a poté se utkají se Slovenskem. „Jsme zvědaví na Chorvatsko, které porazilo loňské finalisty z Nizozemska. Věřím, že obě utkání zvládneme a vyhrajeme," tvrdil talentovaný nadhazovač Osička.

Mistrovství Evropy softbalistů v Ledenicích (Českobudějovicko):
Česko - Švédsko 11:0 po čtvrté směně.

Reklama