Hlavní obsah

Pražský baseballový týden dospěl do semifinále

Praha

Tři české reprezentační týmy se probojovaly do semifinále 40. ročníku Pražského baseballového týdne. Čtvrtým je reprezentace Španělska, aktuálně třetího týmu z ME 2019. Složení postupujících určily čtvrteční zápasy ve skupinách, které nakonec vyřadily z boje o medaile tým International Stars. K zápasům o 5.-7.místo je odsoudila porážka 1:2 od české reprezentace U23.

Foto: baseball.cz, Tomáš Icík

Válečná porada českého týmu.

Článek

O výhru ve skupině A hrála ve večerním utkání česká reprezentace se Španělskem. Přes tři hodiny trvající boj nakonec skončil těsnou výhrou 10:9 pro Španělsko. Oba týmy byly na pálce velmi aktivní, odpaly, body a také chyby pole přibývaly na obou stranách. Čeští trenéři dali důvěru mladým nadhazovačům Ondřeji Furkovi, Lukáši Hlouchovi a Jiřímu Vavrušovi, kteří měli proti dobrým pálkařům Španělska těžký úkol. Ale prosadit na pálce se dokázali i čeští hráči, odpálili 10 hitů, Filip Smola trefil jednobodový homerun. Nic z toho ale nakonec na španělské reprezentanty nestačilo.

„Myslím, že rozhodly chyby v poli. My jsme jich v klíčových momentech udělali hodně, a to je pak proti takovému soupeři těžké," hodnotí kapitán reprezentace Jakub Malík.

Do zápasů o medaile se probojovala také juniorská reprezentace, která vyhrála jasně skupinu B. V ní dokázal tým připravující se na červencové ME v Itálii porazit jak Švédsko, tak Slovensko.

V prvním semifinále nastoupí čeští junioři proti Španělsku, ve druhém večerním dojde k repríze úvodního zápasu celého turnaje mezi mužskou reprezentací a týmem U23. Součástí odpoledního programu v areálu pražských Eagles bude také atraktivní Homerun derby.

Pražský baseballový týden:
Španělsko - ČR 10:9
Španělsko - International Stars 9:0
ČR 18 - Švédsko 12:2
ČR 23 - International Stars 2:1
ČR 18 - Slovensko 13:2
Páteční program:
Semifinále (hřiště Eagles):
14:00 ČR 18 - Španělsko,
19:00 ČR - ČR 23.
O 5. až 8. místo (hřiště Tempo):
13:00 Slovensko - Švédsko,
16:30 Slovensko - International Stars.

Reklama

Související témata: