Hlavní obsah

Česko - Itálie 0:5Softbalistky na šampionátu nestačily na Italky, pak porazily Němky

Udine

Prohru a výhru braly české softbalistky ve středu na mistrovství Evropy v Itálii. Reprezentantky nejprve podlehly domácímu týmu 0:5, pak si spravily náladu po vítězství nad Německem 10:2 po páté směně. Češky ve skupině pro nejlepších osm týmů čeká ve čtvrtek Španělsko a další utkání se soupeřem z jiné tabulky.

Článek

Rozhodující pro výhru nad německými hráčkami byla čtvrtá směna, ve které Češky předvedly šest doběhů. V té následující pak dva. Celkově předvedly 15 úspěšných odpalů. Naopak Němky zaznamenaly pouze dva body v poslední páté směně, dál recept na nadhazovačky Kateřinu Kindermannovou a Martinu Bláhovou nenašly. „Kačka hází opravdu rychle, Němky švihaly dost mimo balon. Jsem rád, že se chytly naše posily, které si zahrály v Americe," tvrdil Vojtěch Albrecht, trenér českého týmu.

Během odpoledne se české hráčky střetly s domácími softbalistky. Utkání rozhodla pátá směna, ve které Italky zaznamenaly pět doběhů. Homerunem se prosadila například Erika Piancastelliová. Češky měly pouze jediný dobrý odpal, který předvedla Kristýna Malá. Jinak se proti velmi silné italské nadhazovačce Gretě Cecchetti neprosadily.

„Chtěly jsme ji prorazit, ale nepodařilo se. Kontaktů na pálce jsme přitom měly dost, ale míče bohužel padaly přímo do rukavic soupeřek," dodala Eliška Thomposonová. V akci byla elitní nadhazovačka Veronika Pecková, která předvedla 14 strikeoutů.

Mistrovství Evropy softbalistek v Udine - skupina E:
Česko - Itálie 0:5
Česko - Německo 10:2 po 5. směně

Reklama