Hlavní obsah

Nadstavba o titul po reprezentační přestávce pokračuje

Praha

Po reprezentační přestávce, vyplněné účastí tří reprezentací na 40. ročníku Pražského baseballového týdne, se vrací extraligová fáze TOP6. Nadstavba o titul je rozehrána následovně - Eagles slavili tři výhry a jsou první v tabulce, po dvou vítězstvích mají Arrows a Draci. Ale je odehráno teprve první kolo. Druhé začne v pátek večer, kdy startují série mezi Draky a Hlubokou a mezi Arrows a Eagles.

Foto: baseball.cz, Ladislav Svěnčík

Snímek z utkání Arrows Ostrava (v bílém) - Blesk Jablonec.

Článek

Draci měli v úvodní sérii našlápnuto na tři výhry nad Hrochy, ale v posledním utkání ztratili vedení 7:3 a prohráli 7:9. Nyní čeká obhájce titulu nováček z Hluboké, který v úvodním kole podlehl Eagles 1-2, ale Draky dokázal v základní části naopak dvakrát porazit. Série se hraje v pátek a v sobotu v Brně na MBS. Draci připravili charitativní dražbu dresu Petera Moylana, nadhazovačské hvězdy MLB, která startovala v extralize v roce 2019. Diváci také mohou přispět dobrovolným vstupným, které bude i s vydraženou částkou poukázáno na dobročinné účely pro postižené tornádem. V neděli končí série v Hluboké.

Duely mezi Eagles a Arrows, tedy mezi třetím po základní části a jejím vítězem, začínají rovněž v pátek večer pod světly. V první části extraligy dopadly zápasy lépe pro ostravský tým v poměru 2-1. Oba týmy vstoupily do TOP6 dobře, Eagles porazili Tempo a dvakrát Hlubokou, Arrows si poradili dvakrát s Tempem. Vítězství zapsali zkušení reprezentanti Bokaj, Satoria a Duffek. A právě případná únava reprezentantů po PBT a také ME U18, na které už junioři odcestovali, a kde mají zejména Eagles bohaté zastoupení, může mít vliv na sestavy a vývoj zápasů.

Tempo i Hroši mají na svém kontě zatím jednu výhru, jejich vzájemný souboj tedy může hodně napovědět o možném postupu do semifinále. V základní části byli úspěšnější Hroši 2-1 na zápasy. Série jako jediná začíná až v sobotu doubleheadrem na Hroších a končí v neděli na Tempu.

Všechny týmy jsou oslabené nepřítomností juniorských reprezentantů, kterým v pondělí začíná v Itálii ME. Pokračuje také nadstavba o extraligu, ve které jsou zatím zapojeny pouze extraligové týmy - Kotlářka se utká s Blanskem, Nuclears s Bleskem.

Reklama

Související témata: