Hlavní obsah

Česko - Nizozemsko 4:5České softbalistky si na ME zahrají o třetí místo

České softbalistky letos nenaplní touhu po triumfu na mistrovství Evropy. Po dramatické prohře s Nizozemskem 4:5 si v Itálii zahrají o bronz. „Sehráli jsme špičkový zápas. Bohužel jsme v závěru dostali klíčový bod, v útoku se dokázaly Nizozemky srovnat a vyhrát," prohlásil Vojtěch Albrecht, trenér českého týmu. Supeřkami jeho svěřenkyň budou v sobotu od 17:30 Izraelky. Nizozemky budou hrát o zlato s domácími obhájkyněmi titulu, které v turnaji neprohrály a povolily soupeřkám jeden bod.

Foto: ČSA

České softbalistky si na ME zahrají o třetí místo.

Článek

Češky si udržely naději na postup do vytouženého finále díky dopolední výhře nad Francií 1:0 až v 8. nastavené směně po odpalu Elišky Thompsonové. „Praly jsme se s nadhazovačkou. Sice to bylo od ní pomalejší, ale nebyly jsme schopné nadhoz kontaktovat dost tvrdě na to, aby to prolítlo vnitřkem. V závěru jsem chtěla bod urvat, což se povedlo," oddechla si pálkařka Thompsonová.

V podvečer však Češky potřebovaly porazit Nizozemky.Ve čtvrté směně předvedla odpal za plot Gabriela Slabá. Díky tomu si český tým připsal dva body a první homerun na turnaji. Jenže Nizozemky kontrovaly podobně, Mariëlle Vleugelsová odpálila tříbodový homerun a v následující směně Nizozemky přidaly bod díky dalšímu odpalu za plot.

České softbalistky se sice dokázaly dostat na mety, v šesté směně byla Kristýna Malá na třetí, ale spoluhráčky jí nedokázaly dostat na domácí. V poslední směně šla na pálku za kritického stavu dvou autů Barbora Saviola. A v klíčovém momentu odpálila dvoubodový homerun, čímž vyrovnala na 4:4. V dohrávce sedmé směny ale Nizozemky rozhodly, když zaplnily všechny mety a po nuceném posunu po čtyřech nepřesných nadhozech od Veroniky Peckové si připsaly rozdílový bod.

„Sice jsme prohráli, ale dali jsme dva homeruny proti týmu z nejlepší evropské čtyřky. Předvedli jsme kvalitní útok. Tohle utkání nám dá ohromně moc do budoucna," doplnil trenér Albrecht.

Mistrovství Evropy softbalistek v Udine (Itálie):
ČR - Francie 1:0
ČR - Nizozemsko 4:5

Reklama