Hlavní obsah

Konečný ladí na dvacátý profesionální duel

Nejlepšího českého profesionálního boxera Lukáše Konečného čeká v závěru měsíce jubilejní dvacátý zápas po odchodu z amatérského ringu. Pětadvacetiletý rodák z Brna se 21. února v Ascherslebenu utká s Gruzíncem žijícím v Německu Peterem Resoursem.

Foto: archiv

Lukáš Konečný.

Článek

"Je to celkem dobrý boxer, i když jeho bilance není nic moc. Asi před půl rokem jsme se utkali na sparingu, takže vím, co od něj mám čekat," uvedl Konečný.

Resour doposud nastoupil mezi profesionály k osmi duelům, z nichž tři vyhrál. "Má tvrdé údery a neustále se tlačí do útoku. Jsem si ale vědom, že jsem favoritem, a měl bych uspět," přiznal český boxer startující v superwelterové váhové kategorii.

V Ascherslebenu, kde se uskuteční Galavečer Konečného stáje SES, nebude ve hře žádný z jeho řady titulů. Mezinárodního mistra České republiky i Německa, šampióna organizace NBA a Evropské unie však bude další duel čekat již o tři týdny později.

Podle původních předpokladů se měl 17. března opět představit v Ústí nad Labem. Tento duel a zejména jeho dějiště je však podle aktuálních informací ohroženo. Severočeští pořadatelé mají problémy s finančním pokrytím akce, které tak hrozí její přesunutí do jiného koutu Čech.

"Je to škoda, snad se to ještě podaří zachránit," přál si Konečný.

Reklama