Hlavní obsah

Boxer Tyson prošustroval vše, zbylo mu jen 5 tisíc dolarů

Někdejší boxerský mistr světa v těžké váze Mike Tyson doslova zašantročil veškeré své jmění, které vydělal v ringu. Tři sta miliónů se rozplynulo, Tysonovi zbylo pouhých 5000 dolarů. Sedmatřicetiletý kontroverzní sportovec tak alespoň v něčem zůstal šampiónem - tohle se opravdu jen tak někomu nepodaří...

Foto: Internet

Mike Tyson se hodlá vrátit do ringu.

Článek

Dvacet let zasazoval Tyson své direkty a na kontu se kupily dolary. Jenže už když v srpnu kvůli nesplaceným daním vyhlásil bankrot, bylo zřejmé, že se vybojované peníze rozkutálely. Až listiny, které předložil na konci roku soudu, však ukázaly, jak vážné to je. K 31. prosinci zůstalo Tysonovi pouhých 5553 dolarů.

Podle těchto údajů také vyšlo najevo, že například v listopadu utratil téměř dvanáct tisíc dolarů, vydělal však jen tři! Ostatně Tyson byl vždy znám svým vřelým vztahem k luxusu. Během kariéry dokázal utrácet mnoho tisíc dolarů šperky, luxusní dovolené, drahé dary apod. Pořídil si třeba i pár bengálských tygrů, z nichž každý ho přišel na 70 tisíc dolarů.

I proto se zchudlý boxer hodlá vrátit do ringu. Návrat plánuje na květen či červen, kdy se má utkat nejspíš s Irem Kevinem McBridem. Souboj se uskuteční na Sicílii nebo v Dublinu.

Reklama

Související témata: