Hlavní obsah

Česká hvězda v šoku. Ničivým záplavám v Německu unikla o vlásek

Německo se v posledních dnech vypořádává s následky ničivých povodní, které s sebou braly všechno, co jim stálo v cestě. Ničivému živlu neunikla ani bobová dráha v Königssee, která je významná pro českou skeletonistku Annu Fernstädtovou, která zde získala titul juniorské mistryně světa a letos si na stejném místě vyjela nejlepší výsledek ve Světovém poháru v kariéře.

Foto: Tomáš Třeštík/Sport Invest

Skeletonistka Anna Fernstädtová.

Článek

Na dráze v Königssee se každoročně jezdí závody Světového poháru na bobech i skeletonu. Umístěna je nad potokem Klingerbach, který se při vytrvalých deštích v posledních dnech rozvodnil a vrchní část trati strhl.

Dráha je tak momentálně zcela nepoužitelná, což zarmoutilo mnohé sportovce, včetně české skeletonistky Anny Fernstädtové, která má v Königssee část rodiny. „Je to strašné. Myslím, že jsme něco takového takhle blízko ještě nezažili, takže jsme všichni v šoku,“ řekla prostřednictvím své zastupující agentury.

Mladá závodnice zde letos zajela své životní maximum, ve Světovém poháru dojela druhá. V roce 2019 si zde vyjela titul juniorské mistryně světa. „Dráha vypadá hrozně, je to všechno rozbité. Doufám, že se to nějak spraví, je to hrozné. Domácí dráha...“ povzdychla si.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Anna Fernstädt (@annafernstaedt)

Den před katastrofou byla přímo na místě, do Čech se vrátila těsně před řáděním ničivého živlu. „Dům je v pohodě, brácha taky. Máme štěstí, že bydlíme na kopci,“ řekla. Na sociálních sítích sdílela několik fotografií dráhy před a po s popiskem, že v myšlenkách je se všemi, koho ničivé povodně zasáhly.

Reklama