Hlavní obsah

Boxeři v klidu čekají na los ME

PRAHA

Na čtvrteční los mistrovství Evropy v chorvatské Pule čeká v dějišti šampionátu pětice českých boxerů. Turnaj, z něhož se všichni medailisté automaticky kvalifikují na olympijské hry do Atén, odstartuje rovněž ve čtvrtek.

Foto: ČTK

České boxery čeká v nadcházejících dnech ME. (ilustrační foto)

Článek

Česká výprava dorazila na místo konání po dvanáctihodinové cestě mikrobusem už v neděli a s předstihem si vyřídila veškeré záležitosti spojené s ubytováním. "Považuji za výborné, že hotel je asi 300 metrů od haly, kde budou probíhat zápasy," těšilo reprezentačního kouče Svatopluka Žáčka. Vyskytly se ale i problémy.

"Na některých pokojích nefungovala klimatizace a topení, tak jsme po dohadech s personálem museli kluky stěhovat, ale už je všechno v porádku," tvrdil Žáček a byl rád, že se včas předešlo potížím, které měly výpravy, jež do Puly dorazily později. "Boxeři i činovníci se hádali na recepci, byl tam strašný mumraj a my už měli klid," chválil si kouč.

Kraje a Adámka znají i rozhodčí

Z nominované pětice Čechů mají podle odborníků největší šanci na úspěch stříbrný medailista z OH v Sydney a třetí z MS v Bangkoku Rudolf Kraj ve váze do 81 kilogramů a rovněž talentovaný Tomáš Adámek do 75 kg.

"Mají už vybudované velice slušné renomé a v neposlední řadě je znají i rozhodčí, což se také může hodit," říkal Žáček, který doufá, že přes úvodní kolo projdou také Ivan Dunka (do 54 kg), Araik Šachbazjan (do 60 kg) a Martin Halaš (do 64 kg).

"Samozřejmě záleží na losu, pak budeme moudřejší a bude jasnější, kam se teoreticky můžou kluci dostat," vykládal reprezentační trenér. "Uvidí se také, co udělá atmosféra třeba s mladým Dunkou, který je na podobné akci poprvé," přemítal Žáček.

Čeští borci včera dvoufázově trénovali, dopoledne na stadiónu a večer v tělocvičně. "Pochopitelně už nastupuje mírná nervozita, způsobená udržováním nebo shazováním váhy. Kvůli tomu třeba některé tréninky vynechává Ruda Kraj. Všichni kluci se ale cítí optimálně, a připraveni by měli být dobře," byl přesvědčen Žáček.

Ve čtvrtek dopoledne jsou na pořadu lékařské prohlídky, oficiální vážení a v pravé poledne se začíná losovat.

Reklama