Hlavní obsah

Až poslední víkend rozhodne o semifinalistech

Praha

Teprve poslední hrací víkend TOP6 baseballové extraligy rozhodne o definitivním složení semifinálových dvojic. Ze šesti účastníků jsou mimo hru pouze Hroši Brno, kteří s třemi výhrami obsadí konečné 6. místo.

Foto: baseball.cz, Ladislav Svěnčík

Komu rozhodčí přisoudí postup do semifinále...?

Článek

Relativní jistotu postupu do zápasů o medaile mají Eagles Praha, kteří jsou s bilancí W-L 8-7 momentálně na 3. místě. K možné účasti v zápasech TOP4 jim určitě pomohla výhra nad Draky Brno v minulém kole. Výborný výkon podal reprezentační nadhazovač Tomáš Duffek, jenž si vítěznou complete game bez obdrženého bodu vysloužil hlasy a výhru v anketě o nadhazovače týdne. Hráčem týdne se pak stal ostravský Brett Holtz.

Vekou bitvu svedly minulý víkend Tempo a Hluboká, mezi kterými se bude nejspíše rozhodovat o čtvrtém účastníkovi semifinále. Dvě těsné výhry pro nováčka znamenaly vítězství v sérii, tedy lepší výchozí pozici v případě rovnosti W-L po konci TOP6. Tempo má horší bilanci také s Eagles.

Poslední dvojice, které se v TOP6 utkají, jsou následující: Draci vs. Tempo a Arrows vs. Hluboká. Loňští finalisté, tedy Arrows a Draci mají stejný poměr W-L 8-4 a výhodu dvou utkání na domácím hřišti, obhájci titulu navíc lepší vzájemnou bilanci s Arrows i s Eagles.

Pokud v pátek vyhrají Arrows i Draci, je vše jasné - oba týmy postupují, stejně jako Eagles, kteří mají lepší bilanci jak s Tempem, tak s Hlubokou. Následná utkání by pak rozhodovala už pouze o čtvrtém účastníkovi letošního semifinále.

Reklama