Hlavní obsah

Baseballisté Arrows Ostrava uspěli v Brně a dělí je jedna výhra od titulu

Brno

Baseballisty Arrows Ostrava dělí jedna výhra od mistrovského titulu. Ve finálové sérii extraligy dnes jako první zvítězili na soupeřově hřišti, v Brně porazili domácí Draky 9:2 a na zápasy vedou 2:1. Rozhodnout mohou v pátek večer na svém stadionu.

Foto: baseball.cz, Ladislav Svěnčík

Baseballisté Arrows Ostrava zleva Jakub Kubica a Tyler Smith se radují.

Článek

Letošní Czech Series je již osmým soubojem o titul mezi Draky a Arrows. Mnohem lepší bilanci má brněnský klub, který z těchto finálových sérií získal šest titulů. Poslední vloni, kdy zvítězil 3:1 na zápasy, předtím extraligu dvakrát ovládli Arrows.

Letos do finále lépe vstoupili Draci, v pátek doma zvítězili 3:2. Arrows ale po sobotní výhře 4:1 vyrovnali a třetí utkání rozhodli pěti body ve třetí směně. Ostravský nadhazovač Boris Bokaj vydržel na kopci osm směn, zápas pak stejně jako v sobotu uzavřel Michal Kovala.

"V pátek jsme dlouho hledali recept na dračí nadhozy a nedařilo se nám stáhnout běžce. Ve druhém utkání jsme si nechtěli nechat soupeře odskočit. Podařilo se nám dostat do vedení, které jsme dobrou obranou a nadhozem udrželi. Nedělní zápas byl hodně vyčerpávající a záleželo na tom, kdo měl více sil. Nám se podařilo udělat si dobrým útokem náskok, který jsme postupně navyšovali. Obrana navíc v čele s nadhazovačem držela soupeře zkrátka až k vítěznému konci," uvedl na webu soutěže ostravský baseballista Jakub Kubica.

Foto: baseball.cz, Ladislav Svěnčík

Slavnostní zahájení před duelem finálové série Arrows - Draci.

„Třikrát, čtyřikrát už jsme během série 22 titulů v takové situaci byli. Třeba s Kotlářkou jsme také prohrávali 1:2 na zápasy. Je otázka, jak se s tím každý hráč i každý z nás trenérů popere. Dokud soupeř nevyhraje potřetí, tak série nekončí! Moc dobře se o tom nemluví, ale sezona určitě bude úspěšná, příští rok jsme v Poháru mistrů," hodnotí na klubovém facebooku Pavel Chadim, asistent Draků.

"Pořád věřím, že jsme schopní v Ostravě vyhrát. Máme čtyři dny, abychom se dali dohromady. Po úvodní výhře v pátek jsme si mysleli, že o víkendu ještě aspoň jednu urveme. Nepodařilo se, ale pořád je to jen 2:1," poukazuje Chadim.

Čtvrté střetnutí je na programu v pátek 20. srpna v Ostravě od 19:00, případný pátý duel se hraje v sobotu 21. srpna od 13:00 na MBS.

Finále baseballové extraligy - 3. zápas:
Draci Brno - Arrows Ostrava 2:9, stav série 1:2

Reklama

Související témata: