Hlavní obsah

Berger: Bez šancí může Sparta těžko myslet na postup

PRAHA

Osobnost, která by dokázala vyburcovat zbytek mužstva, postrádal v utkání Sparty s AC Milán Jan Berger. Dlouholetá opora Letenských v komentáři pro Sport.cz upozorňuje na hru zadních řad Sparty a říká: "Letenští mají velké slabiny, které se možná zamaskují v naší lize, ale v pohárech je to úplně o něčem jiném."

Foto: archiv

Jan Berger

Článek

"Objektivně uznávám, že výsledek není špatný, ale osobně mi na straně Sparty chyběla na trávníku osobnost, která by strhla mužstvo k maximálnímu výkonu. Ani Karel Poborský, ani Jiří Štajner neměli zrovna svůj den, jednou se blýskl Lukáš Zelenka, ale to bylo vše.

Chápu, že na Letnou přijel AC Milán, ale Sparta je největší klub v republice a přílišný respekt není na místě. Neodpustím si malé srovnání s reprezentačním mužstvem, na kterém je vidět, že ani před velkými soupeři nepadne na zadek.

Myslím ale, že trenér Kotrba za daného stavu připravil mužstvo dobře, jen některé změny na hřišti měly přijít dřív. Nevím, proč nastoupil i do druhé půle I. Gluščevič, když za pětačtyřicet minut neudělal vůbec nic. Místo něj mohl přijít třeba štírek Jun, jeho dravost by na Italy mohla platit. Podobně vnímám i nasazení Baranka.

Utopený Štajner

Bylo mi líto utopeného Štajnera, který vůbec nedostal příležitost prodat svou rychlost. Jenže jak mohl, když zezadu nedostal jedinou kloudnou přihrávku. Tady byl vidět veliký rozdíl proti Italům, kde třeba Cafú nebo Pancaro ukázkově obejdou jednoho dva hráče, nacentrují a vracejí se zpátky.

Spartě ale hra odzadu vůbec nešla. Přišlo mi jako by se Vladimír Labant nebo Pavel Pergl báli vyjet. Na těchto postech mají Letenští velké slabiny, které se možná zamaskují v naší lize, ale v pohárech je to úplně o něčem jiném.

Sparta hrála proti těžkému soupeři, to je bez debaty. Na druhou stranu hrála doma a pokud si ani před převahou vlastních fanoušků nevytvoří žádnou vážnější šanci, těžko pak může myslet na postup."

Reklama

Související témata: