Hlavní obsah

Baseballisté v prvním utkání na mistrovství Evropy porazili Švédsko

Turín

Český baseballová reprezentace vstoupila do mistrovství Evropy v Itálii výhrou nad Švédskem 6:1 a udělala tak důležitý krok k postupu ze skupiny D do čtvrtfinále, kam jdou první dva týmy z každé ze čtyř skupin.

Foto: baseball.cz, Evženie Votinská

Dobrá práce! Češi vstup do šampionátu zvládli...

Článek

První body zápasu přinesla třetí směna. Češi se ujali vedení po homerunu Matěje Hejmy, ale švédští hráči dokázali v dohrávce odpovědět, srovnat stav na 1:1 a startujícího Borise Bokaje dobře kontaktovat. „První utkání ve velkých turnajích jsou nervóznější, chtěli jsme se od začátku prosadit a odskočit, aby soupeř necítil šanci. Dařilo se nám na pálce, ale nestahovali jsme body, což se nám podařilo ve druhé půlce zápasu zvrátit. Je to pro nás důležitá výhra," líčí v tiskové zprávě Matěj Hejma, po jehož odpalech získal český tým tři body.

Od třetího inningu však už byl Bokaj i s obranou stoprocentní a tři směny po sobě nepustili společně žádného ze švédských pálkařů na metu. „Budu k sobě trochu kritický, byl to ranní zápas a šel jsem do něj s obavami. Pral jsem se s tím, nebylo to ono, ale dal jsem týmu sedm směn a šanci zápas vyhrát. To je fajn," hodnotí svůj výkon nadhazovač ostravských Arrows.

Baseballisté představují nové dresy české reprezentaceVideo: Baseball Czech

Češi naopak přidali dva body ve 4. a tři body v 8. inningu a dokráčeli pohodlně k úvodní výhře na šampionátu. Dohazující Jan Novák totiž žádný švédský tlak v útoku nepřipustil a Češi tak mohli slavit první vítězství v turnaji.

V pondělí se baseballisté utkají s obhájci titulu Nizozemci, v úterý je pak čeká poslední zápas skupiny se Slovenskem. Ze skupiny do čtvrtfinále postupují první dva týmy.

Mistrovství Evropy v baseballu v Itálii:
Skupina D:
ČR - Švédsko 6:1

Reklama

Související témata: