Hlavní obsah

Česká republika - Vietnam 1:1Čeští futsalisté na MS zachránili remízu a jsou v osmifinále

Čeští futsaloví reprezentanti ve třetím utkání na mistrovství světa v Litvě zachránili remízu 1:1 s Vietnamem a z druhého místa skupiny D postoupili do osmifinále. V něm svěřenci trenéra Tomáše Neumanna v pátek pravděpodobně narazí na Španěly, dvojnásobné světové šampiony. Jediný český gól v Kaunasu dnes vstřelil kapitán Lukáš Rešetár.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Český futsalový reprezentant Michal Seidler na archivním snímku.

Článek

"Hlavně jsem zklamaný z našeho výkonu. Takhle špatně jsme dlouho nehráli. Zakončení bylo z naší strany tragické. Šancí jsme měli zase na deset gólů, ale jak to řešíme, to je hrůzostrašné," řekl Neumann v nahrávce pro média od FAČR.

Češi po vítězství 5:1 na Panamou a porážce 0:4 s favorizovanou Brazílií v prvním poločase dominovali v držení míče, ale tolik šancí si nevytvořili. Ty zřejmě největší neproměnil Křivánek. Několikrát vietnamských pokusů zneškodnil brankář Vahala.

"Chyběl tam pohyb, chyběla prudká přihrávka. Stáli jsme na míči, neběhali jsme. Vůbec nejsem s ničím spokojený," prohlásil kouč Neumann.

Podobně vypadalo dlouho i druhé dějství. Po Zárubově tyčce ve 35. minutě Phat Chau nečekaně prostřelil brankáře Vahalu. Už za necelou minutu ale odpověděl kapitán Rešetár, který chybu ve vietnamské obraně potrestal střelou do horního růžku. Závěr už si čeští hráči pohlídali.

"Já jsem přečetl rozehrávku Vietnamu a byl jsem v docela dobré pozici, takže jsem se to snažil spíš řešit silou. Už jsem byl blízko a nechtěl jsem vymýšlet nějako placku. Trefil jsem to dobře," popsal Rešetár. "Zkusíme se na osmifinále připravit lépe než na dnešní zápas a třeba přepíšeme historii," dodal kapitán Plzně.

Mistrovství světa ve futsalu v Litvě:
Skupina D:
ČR - Vietnam 1:1 (0:0)
Branky: 36. Rešetár - 35. Phat Chau.
Sestava ČR: Vahala (Gerčák) - Křivánek, Rešetár, Seidler, Holý - Vokoun, Záruba, P. Drozd, Slováček, Koudelka, D. Drozd, Vnuk, Jošt. Trenér: Neumann.
Brazílie - Panama 5:1 (2:0).
Skupina C:
Portugalsko - Maroko 3:3 (2:1),
Šalamounovy ostrovy - Thajsko 4:9 (1:3).

Reklama

Související témata: