Hlavní obsah

Na Velkou pardubickou je přihlášeno devatenáct koní

Devatenáct koní z Česka a Slovenska včetně tří bývalých vítězů je přihlášeno na 131. ročník Velké pardubické. Vrchol tuzemské překážkové sezony se uskuteční s nově upraveným Taxisovým příkopem v neděli 10. října.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Žokej Lukáš Matuský žene Hegnuse do cíle loňské Velké pardubické. Tradičně nabité tribuny při 130. ročníku kvůli koronaviru zely prázdnotou. Ilustrační foto.

Článek

Kdo se skutečně postaví na start, bude zřejmé v pátek 1. října, kdy se hodinu před polednem uzavřou startovní listiny. "A kdy potomek zakladatele Velké pardubické hrabě Francesco Kinský dal Borgo v Pardubicích slavnostně vylosuje startovní čísla," uvedli pořadatelé v tiskové zprávě.

Mezi přihlášenými jsou z vítězů No Time To Lose (2017) a Theophilos (2019), oba svěřenci trenéra Josefa Váni staršího, a obhájce Hegnus trenéra Radka Holčáka.

Osminásobný vítěz mezi žokeji Váňa připravuje jako trenér na letošní Velkou pardubickou tři koně (i Mahe Kinga). Dvojici svěřenců přihlásili trenéři Stanislav Popelka a Jaroslav Brečka, jehož slovenský Kaiserwalzer zvítězil v zářijové kvalifikaci.

Početně nejsilnější zastoupení tří koní má stáj Nýznerov a každého chystá jiný trenér. Jedinou přihlášenou klisnou je trenérem Pavlem Vítkem připravovaná Vanesse, která v Pardubicích nikdy nestartovala a kvalifikaci splnila ve Francii.

Ambice na úspěch ve věhlasném dostihu mají čtyři trenérky - Hana Kabelková (Talent), Tamara Křídlová (Beau Rochelais), Lenka Kvapilová (Player) a Štěpánka Myšková (Evžen).

Po loňském ročníku bez fanoušků by se letos měli diváci do hlediště vrátit. Zatím jsou v prodeji na webu závodiště lístky k sezení na tribunách, k stání budou podle pořadatelů k dispozici až po 1. říjnu. "Podle aktuální epidemické situace. Pokud kvůli ní dojde k omezení kapacity návštěvnosti hromadných akcí, budou přednostně uplatněny vstupenky k sezení na tribunách," uvedli organizátoři.

Reklama