Hlavní obsah

Ironman nebude kvůli koronaviru poprvé v historii na Havaji

St. George

Mistrovství světa v dlouhém triatlonu Ironman se v příštím roce poprvé v historii neuskuteční na Havaji. Kvůli nejistotě spojené s koronavirem slavný závod porušil tradici a bude se konat ve městě St. George v americkém státě Utah. Po dalším odložení se uskuteční 7. května. Následovat by rovněž v příštím roce měl i ročník 2022, tentokrát už v tradičním říjnovém termínu a opět na Havaji.

Foto: Twitter@hlnsport

Mistrovství světa v dlouhém triatlonu Ironman se v příštím roce poprvé v historii neuskuteční na Havaji.

Článek

ronman byl z loňska přeložen kvůli rostoucímu počtu případů nákazy covidem-19 na Havajských ostrovech v Tichém oceánu. Závod složený z 3,9 km plavání, 180,3 km jízdy na kole a běžeckého maratonu byl původně odložen na únor, ale konat by se měl až v květnu a úplně jinde.

"Vzhledem k tomu, že dopad covidu na Havaji přetrvává, nemáme jistotu, že bude Big Island začátkem roku připraven. Organizátoři v Gt. George v Utahu se chopili příležitosti a uspořádají ročník 2021," uvedli pořadatelé Ironmanu na sociálních sítích.

Po návratu na Havaj s centrem ve městě Kona by měl být říjnový závod nově vícedenní. Ženy ho mají na programu 6. října, muži o dva dny později.

Loni se kvůli pandemii Ironman na hlavním ostrově neuskutečnil poprvé od svého založení v roce 1978. Úřadujícím vítězem je trojnásobný šampion Jan Frodeno z Německa. Patnáctkrát startoval na Havaji Petr Vabroušek a jeho 19. místo z roku 2002 je českým maximem.

Reklama

Související témata: