Hlavní obsah

Česko - Itálie 3:0Stolní tenisté zahájili ME družstev výhrou nad Italy, uspěly i ženy

Čeští stolní tenisté zahájili evropský šampionát družstev v Rumunsku výhrou 3:0 nad Italy. Lubomír Jančařík a Jiří Martinko, který zaskakuje za zraněného Pavla Širučka, zvládli pětisetové bitvy, přičemž Jančařík odvrátil Niagolu Stoyanovovi tři mečboly. Úspěšně vstoupily do turnaje i ženy, které zdolaly Slovinsko 3:1.

Foto: český ping-pong

Stolní tenista Lubomír Jančařík.

Článek

První bod proti italskému celku získal po urputné bitvě Jančařík. "On je velmi chytrý hráč a má nepříjemný styl hry. Kouskuje hru, umí umisťovat míčky, střídá krátký servis s dlouhým. Tím vyhrává. Je důležité si najít správný rytmus a prosadit si svoje. To se mi sice úplně nepovedlo, ale odvrátil jsem tři mečboly, a pak jsem hru zlepšil," řekl Jančařík po výhře nad Stoyanovem.

Polanský proti Mihaiemu Bobocicovi vedl v prvním setu 10:5, ale nedotáhl ho. Pak ale zápas otočil a vyhrál 3:1. Jiří Martinko při premiéře na velké akci v mužské kategorii zdolal leváka Leonarda Muttiho.

Svěřenci Josefa Plachého nastoupí ve skupině G ve středu proti Maďarům a den nato proti nasazeným jedničkám Chorvatům. Do čtvrtfinále projde jen vítěz skupiny. Zkušený Širuček reprezentaci v Kluži chybí kvůli poraněnému ramenu pravé ruky.

Družstvo žen vstoupilo do zápasu se Slovinskem porážkou poté, co Kateřina Tomanovská nestačila na Katarinu Stražarovou. Následně uspěly Hana Matelová i Zdena Blašková, rozhodující třetí bod přidala po výhře nad Stražarovou znovu Matelová.

Třetím účastníkem skupiny D je Ukrajina, se kterou se Češky utkají ve čtvrtek. Na předloňském evropském šampionátu v Nantes se českým celkům do čtvrtfinále projít nepodařilo.

ME družstev ve stolním tenisu v Kluži (Rumunsko):
Muži - skupina G:
ČR - Itálie 3:0
Jančařík - Stoyanov 3:2 (-6, 9, -9, 11, 5), Polanský - Boboccia 3:1 (-10, 7, 9, 5), J. Martinko - Mutti 3:2 (6, -4, 4, -6, 6).
Chorvatsko - Maďarsko 3:0.
Ženy - skupina D:
ČR - Slovinsko 3:1
Tomanovská - Stražarová 1:3 (-8, -6, 8, -6), Matelová - Opeková 3:0 (9, 7, 10), Blašková - Tofantová 3:1 (-10, 4, 9, 10), Matelová - Stražarová 3:1 (4, 9, -8, 9).

Reklama

Související témata: