Hlavní obsah

Česká teenagerka si užívá dobu bronzovou. Mým snem je olympiáda, tvrdí badmintonistka

Praha

Bronz z ME do 17 let, třetí místo v deblu z domácího šampionátu dospělých. Talentovaná badmintonistka Lucie Krulová si užívá ve čtrnácti letech v kariéře dobu bronzovou. Všechno má před sebou, plány má jen ty nejvyšší. „Mým snem je startovat na olympiádě," přiznává úspěšná teenagerka, která je oporou mládežnické reprezentace.

Foto: Český badminton

Vycházející česká badmintonová hvězdička Lucie Krulová sní o startu na olympiádě.

Článek

Českému badmintonu roste talent jako hrom. Ve čtrnácti letech na Evropě v soutěži družstev nandala všem soupeřkám. „Jsem ráda, že jsem mohla pomoci týmu k medaili. Je to určitě můj největší úspěch. Mám větší motivaci se dál zlepšovat," tvrdí Krulová při vzpomínkách na bronzový úspěch ze Slovinska.

Mladé hráčce se splnil jeden ze snů. Senzační tažení českého týmu navíc mělo velký ohlas. „Upřímně mě překvapilo, kolik lidí Evropu sledovalo a fandilo nám. Přišla spousta gratulací. Největší radost mi asi udělala ta od našeho učitele zeměpisu, který jeden z mých zápasů pouštěl spolužákům v hodině," směje se studentka osmiletého gymnázia v Brně.

Pro novou sezonu si vytyčila jasný cíl. „Chtěla bych mít stabilní formu a pravidelně se prosazovat na mezinárodních turnajích. Se školou je badminton těžké skloubit, ale udělám pro to vše," říká hráčka oddílu Fakulty sportovních studií Masarykovy Univerzity, která dříve závodně plavala, dělala sportovní gymnastiku a volejbal. „I tahle průprava mi do badmintonu hodně dala," uvědomuje si mladá slečna, která ve volnu také ráda háčkuje.

Už nyní se pomalu prosazuje i mezi dospělými. V polovině září startovala na mistrovství České republiky a nevedla si špatně. V silné konkurenci obsadila v singlu 9. až 16. místo, v deblu s Petrou Maixnerovou pak dokonce získala bronz.

Reklama