Hlavní obsah

Brady při návratu na stadion Patriots slavil výhru i rekord

Hvězdný hráč amerického fotbalu Tom Brady se při prvním návratu na stadion svého bývalého dlouholetého zaměstnavatele New England Patriots radoval z vítězství. Bradyho Tampa Bay vyhrála ve Foxborough 19:17 a čtyřiačtyřicetiletý quarterback překonal rekord ligy NFL.

Foto: Brian Fluharty, Reuters

Hvězdný hráč amerického fotbalu Tom Brady

Článek

Brady odehrál za Patriots 20 sezon a s týmem ovládl šestkrát Super Bowl. Loni odešel do Tampy Bay a s Bucaneers přidal další triumf. Při rozcvičce před ostře sledovaným návratem na Gillette Stadium ho fanoušci přivítali potleskem, v samotném utkání ale bučeli při každém jeho kontaktu s míčem.

"Brečet nebudu, to už mám za sebou," řekl Brady novinářům k emotivnímu představení na hřišti Patriots. "Bylo to skvělé. Dvacet let to byl můj domov, narodily se tady mé děti," dodal trojnásobný nejlepší hráč ligy.

On sám v utkání nezářil. Pouze 22 z jeho 41 přihrávek našlo příjemce a žádná z nahrávek neskončila touchdownem. Přesto se Brady zapsal do historie: během zápasu se dostal na metu 80 560 naházených yardů, čímž překonal rekord Drewa Breese, jenž po minulé sezoně ukončil kariéru s 80 358 yardy.

Obhájci titulu Bucaneers vyhráli v sezoně potřetí. Patriots mají po čtyřech duelech na kontě jen jedno vítězství, což se jim naposledy stalo v roce 2001.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články