Hlavní obsah

Kličko převzal Lewisův mistrovský pás

LOS ANGELES

Vitalij Kličko je novým mistrem světa těžké váhy mezinárodní boxerské organizace WBC. Dvaatřicetiletý rodák z Ukrajiny v noci na dnešek v Los Angeles porazil technickým k.o. v osmém kole Jihoafričana Corrieho Sanderse a získal mistrovský pás, který uvolnil v únoru po odchodu do sportovního důchodu Brit Lennox Lewis.

Foto: ČTK

Nový šampión Vitalij Kličko.

Článek

Kličko začal v zaplněném Staples Centru, kam dorazilo sedmnáct tisíc fanoušků, nervózně. Postupně však získal převahu a v osmém kole Sandersovi došly síly. Když inkasoval smršť úderů, čtrnáct sekund před koncem osmého kola zasáhl rozhodčí a duel předčasně ukončil.

V profesionálním ringu si Kličko při 36. zápase připsal čtyřiatřicáté vítězství a nesmírnou radost měl i z toho, že pomstil svého bratra Vladimira. Ten totiž před třinácti měsíci s osmatřicetiletým Sandersem prohrál.

Světovým šampiónem těžké váhy už Vitalij Kličko jednou byl a to devět měsíců do března 2000, ale ne tak vysoko ceněné organizace WBO. O titul boxerské rady WBC se pokoušel již loni v červnu, ale coby vyzyvatel tehdy podlehl v ostrém boji Lewisovi. Při něm Kličko silně krvácel v obličeji.

Reklama

Související témata: