Hlavní obsah

Boxer Kraj selhal, olympijské stříbro obhajovat nebude

BAKU

České výpravě bude na letních olympijských hrách v Aténách chybět boxer Rudolf Kraj. Obhájce stříbrné medaile ze Sydney 2002 neprošel kvalifikací. Šestadvacetiletý Kraj podlehl v prvním kole kvalifikačního turnaje v Baku ve váze do 81 kg Maďarovi Istvánu Szüczovi na body 17:33 a na obhajobu cenného kovu musí zapomenout.

Foto: archiv

Rudolf Kraj

Článek

Pro Kraje to byla další šance splnit nominační kritéria. Předtím se o to pokoušel na evropském šampionátu v chorvatské Pule a na turnaji v bulharském Plovdivu, ale nepodařilo se mu to. V Baku potřeboval postoupil do finále, aby do Atén jel.

"Ruda bojoval, útočil, ale po prvním kole prohrával o dva body. Nešlo mu to," vylíčil marný boj mělnického rodáka pro ČTK reprezentační trenér Svatopluk Žáček. "Měl velký pocit odpovědnosti a dělal chyby," mínil kouč.

Podle generálního sekretáře České boxerské asociace Jana Pavlíka budou čeští boxeři chybět na olympijských hrách poprvé v historii. S Krajem byl jako poslední ve hře Štěpán Horváth, který v úterý v Baku podlehl Rumunu Dorelu Simionovi ve váze do 69 kilogramů. Současný systém kvalifikačních turnajů přitom funguje teprve ve třetím olympijském cyklu. V minulosti získali čeští boxeři sedm olympijských medailí.

Kraj v minulosti uvažoval o přestupu k profesionálům, ale kvůli snu o dalším olympijském startu ho odložil. Nyní je pravděpodobné, že se amatérského statutu vzdá, jak to nedávno v případě neúspěšného boje o Atény avizoval.

Reklama

Související témata: