Hlavní obsah

Konečný doma boxuje málo, nejsou na něj peníze

Nejlepší český boxer Lukáš Konečný se měl tento čtvrtek představit v Opavě při duelu s Bělorusem Kaškanem. Jeho německá manažerská stáj ale na poslední chvíli jeho start zrušila kvůli neplnění podmínek pořádající agenturou. Konečný byl z toho, že pokus vybojovat titulový zápas před českými fanoušky nevyšel, velmi smutný.

Foto: archiv

Lukáš Konečný.

Článek

"Doma boxuji málo, tak jsem se moc těšil, ale u nás se peníze na box shánějí těžko," řekl Konečný, který ještě v profiringu neprohrál. Z jednadvaceti vítězných zápasů v profiringu se jen jednou představil v Ústí nad Labem, jinak většinou boxuje v Německu. Avizovaný zápas v superwelterové váze o titul mezinárodního mistra České republiky a interkontinentálního mistra organizace NBA se uskuteční 5. června v Magdeburku.

Český boxer si zatím nejvíce cení pásu pro šampióna Evropské unie, a pokud se nestane v jeho kariéře nic převratného, mohl by brzy bojovat o ceněný titul profesionálního mistra Evropy. "Mým cílem je ale souboj o titul světového šampióna nějaké prestižní organizace a snad se mi to jednou splní," doufal sympatický pětadvacetiletý borec.

Konečného nepřekvapilo, že poprvé v novodobých olympijských hrách nebudeme mít letos v aténském ringu zastoupení. "Je to hustý, ale síť kvalifikací je v amatérském boxu těžší než olympiáda. A rozhodčí borce hrozně okrádají, což byl případ i Kraje a Adámka," řekl.

Reklama

Související témata: