Hlavní obsah

Konečný se dočká souboje s Kaškanem

Až na druhý pokus se nejúspěšnější český profesionální boxer současnosti Lukáš Konečný dočká souboje s Bělorusem Dmitrijem Kaškanem. Dosud neporažený rohovník měl proti tomuto soupeři nastoupit již 20. května v Opavě, duel však musel být na poslední chvíli zrušen. Oba boxeři se tak utkají v sobotu v Magdeburgu.

Foto: archiv

Lukáš Konečný.

Článek

"Nakonec mi tohle odložení prospělo a možná bych uvítal vždy, kdybych se mohl připravovat takhle nadvakrát. Momentálně se totiž cítím mnohem lépe a jsem výborně připraven," usmíval se Konečný, který po nečekaném odložení zápasu několik dní odpočíval a poté se opět vrhl do přípravy.

Navíc se lépe cítí i po zdravotní stránce: potíže s nataženými kolenními vazy již prakticky odezněly. "Je to lepší," oddechl si Konečný v rozhovoru pro ČTK. Pětadvacetiletý český boxer se v Německu s běloruským soupeřem utká v superwelterové váhové kategorii o titul mezinárodního mistra České republiky i interkontinentálního mistra organizace NBA. Zápas, v kterém je Konečný favoritem, je vypsaný na dvanáct tříminutových kol.

Zatímco brněnský rodák má na svém kontě v profesionálním ringu dvacet zápasů bez porážky, Kaškan vyhrál třináct duelů z dvaadvaceti. "Podle jeho bilance bych jej měl porazit před limitem. Vím ale, že mě nečeká nic lehkého," uvedl již dříve Konečný.

Reklama