Hlavní obsah

Tyson připraven k boji, diváky už ale netáhne

LOUISVILLE

Náročnou přípravou prošel v uplynulé době boxer Mike Tyson a prý je opět připraven vstoupit do ringu. Jeho návrat se odehraje 30. července v americkém Louisville, kdy se střetne s Britem Dannym Williamsem. Hvězda bývalého mistra světa v těžké váze už ale hodně ztratila na lesku: dva týdny před Tysonovým zápasem je prodána jen třetina vstupenek.

Foto: ČTK/AP

Mike Tyson

Článek

"Trénink už jej začal unavovat, náročná příprava na něm byla čím dál tím víc znát," citovala Tysonova trenéra Freddyho Roache na svých stránkách BBC. "Je správně nažhavený, jen skočit mezi provazy a zahájit boj," dodal Roach.

Tyson by měl během příštích dvou let odboxovat sedm utkání, která by jej měla finančně zvednout. Osmatřicetiletý 'železný Mike' při svých výstřelcích přišel takřka o všechny peníze, které během kariéry vydělal, v loňském roce dokonce vyhlásil bankrot.

Prodáno jen sedm tisíc vstupenek

Do ringu se postaví poprvé od února 2003, kdy během necelých padesáti sekund sestřelil v prvním kole Clifforda Etienna. Williams není nijak významným soupeřem, Tysonův trenér se dokonce svěřil s obavou, aby zápas trval déle než jedno kolo. "Mike potřebuje strávit v ostrém souboji co nejvíc času. Doufám, že Williams vydrží víc než jedno kolo," prohlásil Roach.

Víc než soupeř tak podle všeho může Tysona trápit divácký nezájem. Hala v Kentucky pojme dvacet tisíc diváků, dva týdny před comebackem je ale podáno pouhých sedm tisíc vstupenek. Většina z nich navíc v nižší cenové kategorii.

Reklama