Hlavní obsah

Williams donutil Tysona přemýšlet o důchodu

PRAHA

Noc z pátku na sobotu změnila Dannymu Williamsovi život. Do té doby takřka neznámý britský boxer srazil na kolena "zlého" Mikea Tysona způsobem, jaký bývalý šampion ve své kariéře mockrát nepoznal. Ve čtvrtém kole jej soupeř knokautoval a "Železný Mike" navíc musel na vyšetření s podvrtnutým kolenem a ještě mu lékaři zašili roztržené obočí.

Článek

Přitom zápas v americkém Louisville měl být pro Tysona odrazovým můstkem k návratu mezi špičku. Dopadlo to ale přesně opačně, Tyson ve čtvrtém kole po sérii úderů skončil na zemi, a rozhodčí jej musel odpočítat. Jakoby symbolicky odpočítával poslední vteřiny kdysi tak oslnivé kariéry osmatřicetiletého bijce s nezkrotnou duší.

Ve světle reflektorů se nyní vyhřívá Williams, jemuž se prý po vítězství úplně změnil život. "Za 11 minut a 51 vteřin se život můj a mé rodiny změnil provždy," řekl Williams pro britský deník Daily Mirror. "Pro vás to možná byly jen čtyři kola boxu, ale pro mne to znamená odměnu za 20 let v tělocvičně," dodal s tím, že mu slavné vítězství nezamotá hlavu.

Tysona zradilo koleno

Tyson po zápase musel ještě na povinnou tomografii mozku, a nechal si od lékařů ošetřit podvrtnuté koleno. Ihned poté odletěl soukromým tryskáčem domů do Arizony. Lidé z jeho okolí ale odmítají předčasné spekulace o konci jeho boxerské kariéry.

"Zraněné koleno znemožnilo Mikovi bojovat v zápase naplno," hledal naopak příčiny poslední porážky Tysonův manažer Shelly Finkel. "Měl od počátku nad Williamsem převahu, ale poranění kolena vzápětí totálně změnilo vývoj celého utkání," trval si na svém Finkel.

Williamse vytáčela Tysonova nadutost

Williams si ale nemyslí, že by to byl jediný důvod jeho vítězství. "Myslím, že mohl ještě pokračovat, ale zkrátka už nechtěl," tvrdil Brit, kterého navíc rozčilovalo chování jeho protivníka. "Za celý víkend mi neřekl jediné slovo, byl jsem pro něj vzduch. Doufám, že se nyní pořádně zamyslí nad svou kariérou. Pokud ale bude chtít odvetu, budu připraven," uzavřel Williams.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články