Hlavní obsah

Lékaři nechápou, že Tyson vydržel boxovat s poškozeným kolenem

Tři dny po svém nepovedeném comebacku do ringu se Mike Tyson podrobil úspěšné artroskopické operaci levého kolena. Osmatřicetiletý boxer si způsobil zranění chrupavky hned v prvním kole zápasu s Dannym Williamsem, které po knockoutu skončilo pro Tysona devět sekund před koncem čtvrtého kola. Lékaři nechápali, jak s takovým zraněním mohl vydržet boxovat.

Článek

Podle Richarda Emersona, který kontroverzního boxera ve Phoenixu operoval, dopadla operace úspěšně. "Zhruba za osm týdnů by mohl být tak na devadesát procent fit," prohlásil Emerson, jenž nechápal, jak mohl Tyson v zápase pokračovat. "U každého jiného sportovce by bylo po takovém zranění nemožné boxovat dál. Jsem z toho šokovaný, vždyť Mike navíc odešel do kabiny sám," divil se ortoped Emerson výdrži 'Železného Mika'.

.:ANKETA:
Vrátí se Mike Tyson ještě do ringu? Hlasujte na konci článku

Právě poraněné koleno označil jeden ze zástupců amerického boxera Shelly Finkel za hlavní důvod porážky někdejšího mistra světa. "Jakmile ztratil jistotu ve stabilitě a pohybu, jeho tlak začal uvadat. Přitom do té doby byly jeho údery velmi efektivní, jenže co naděláte, když se nemůžete opřít o levou nohu," obhajoval Finkel Tysona, pro nějž to byla teprve pátá porážka v kariéře.

Reklama