Hlavní obsah

Konečného vítězná série skončila

MADRID/PRAHA

Vítězná série profesionálního českého boxera Lukáše Konečného skončila. Šestadvacetiletý dosud neporažený rohovník prohrál v Madridu na body s domácím borcem Rubénem Varónem Fernándezem. Španěl se tak díky rozhodnutí sudích, kteří se přiklonili na jeho stranu v poměru 2:1, stal držitelem pásu pro mistra Evropské unie v superwelterové váhové kategorii do 69,8 kg.

Foto: archiv

Lukáš Konečný.

Článek

"Do šestého kola jsem měl zápas ve svých rukou a jasně vyhraný. Pak jsem ale začal fyzicky odcházet a poslední dvě kola prohrál," řekl Konečný v rozhovoru pro ČTK. Za poklesem jeho aktivity stály zejména podmínky - v madridské hale bylo totiž nezvykle vedro a hlavně zakouřeno.

O výhru však bývalého dvojnásobného bronzového medailistu z amatérského mistrovství světa připravilo napomínání ringového rozhodčího za box se sklopenou hlavou v posledním desátém kole. "Musel to udělat, jinak bych musel vyhrát," krčil rameny Konečný.

Španělovi pomohli sudí?

Španělskému boxerovi totiž podle názoru vedení jeho německé stáje SES sudí k výhře značně dopomohli. "Když jsme doboxovali, tak jsem věděl, že to tak dopadne," řekl Konečný, jenž doposud vyhrát dvaadvacet zápasů. I tak byl ale duel maximálně vyrovnaný - bodový výsledek všech sudích byl 95:94, dva se však přiklonili k Varónovi.

Madridský výsledek by však mohl být v příštích dnech změněn. Konečného manažer totiž uvažuje, že proti němu podá protest. I přesto, že šance na změnu je minimální. "Těžko říci, jakou bychom měli šanci. Někdy jsou ale výsledky trochu upraveny. Nelíbilo se jim hlavně to napomínání. Jeden rozhodčí prý za něj odečetl více bodů, než je předepsáno," tvrdil brněnský rodák.

Protestem k odvetě

Dalším důvodem, proč chce Konečného stáj protest podat, je snaha alespoň takhle Varóna přinutit k odvetě. "Podruhé bych to už nepustil," věřil nejlepší český profesionální boxer současnosti. V příštích dnech však nechce o boxu ani slyšet a hodlá si od něj odpočinout. Kdy jej čeká další zápas, momentálně netuší. "Stáj pořádá příští týden v Magdeburgu galavečer, takže se tam pojedu podívat a dohodneme se s trenérem a manažerem, co dál," řekl Konečný.

Zdrcený ze své první porážky nebyl. "Vždy jsem říkal, že to jednou přijít musí. Věděl jsem, že pokud chci ve Španělsku porazit Španěla, musím vyhrát zcela jasně, nebo jej sundat. A to se nestalo," uvedl Konečný, který se v profesionálním ringu pohybuje tři roky. "Vím, že jsem na něj měl, což je dobré," poukázal český boxer na své předzápasové tvrzení, že tento duel hodně napoví o jeho budoucnosti.

Reklama