Hlavní obsah

Čtvrtým běžcem ve štafetě na 4x100 m bude Aleš Švehlík

ATÉNY

Čeští handicapovaní sportovci už se naplno připravují na zahájení soutěží letních paralympijských her v Aténách. Nejnapínavější trénink měla v pondělí skupina atletů spastiků. Rozhodovalo se na něm totiž o nominaci do štafety na 4x100 metrů. Tři jména byla jasná - Roman Kolek, Miroslav Janeček, Dušan Grézl. O čtvrtém rozhodly až pondělní testy.

Foto: ČSTPS/Luděk Šipla

Aleš Švehlík probíhá cílem.

Článek

Trenér Václav Janouch se rozhodoval mezi Petrem Vrátilem a Alešem Švehlíkem. "Petr se očividně proti jaru zrychlil. Kdybych nominoval právě na jaře, rozhodl bych se pro Aleše. Ale protože se Petr zlepšil, bylo třeba je srovnat a říct, který z nich do štafety nastoupí. Test ukázal, že i když už Petr neztrácí vteřinu jako na jaře, je přece jen pomalejší, takže místo ve štafetě si vybojoval Aleš Švehlík," řekl Václav Janouch.

Stříbrný medailista v hodu oštěpem z mistrovství světa ve francouzském Lille z roku 2002 Petr Vrátil, tak na paralympiádě zůstane pouze u vrhačských disciplín.

Plavci trénují naplno už od příletu

Spokojeni jsou zatím trenéři atletů vozíčkářů, kteří využívají prostory v přilehlém komplexu Dekelia. Jak řekla trenérka Iva Machová: "Podmínky pro trénování jsou tu fajn. Horší je pouze skutečnost, že nám mění časy startů skoro u všech sportovců, takže se obáváme, aby to pak nebylo stejné během závodů. Musíme si to ohlídat."

Jediným tréninkovým problémem bylo, že do pondělního odpoledne nemohli naplno házet oštěpař Josef Štiak a diskař František Pürgl, kterým dorazily vrhací stolice s malým zpožděním.

Plavci se do vln v Aquatic Centre ponořili již odpoledne po příletu a od té doby neúnavně dvoufázově trénují. Jejich kondici zhodnotila reprezentační trenérka Andrea Věnseková: "Zatím se ukazuje, že jsou připraveni dobře, všichni se hrozně těší, jsou nabuzeni na závody, takže už aby bylo devatenáctého a my jsme začali."

Reklama