Hlavní obsah

Aténský den s...Alešem Kisým

Atény

V pravidelné rubrice vám přinášíme pohled jednoho z členů české výpravy z dějiště XII. letních paralympijských her v Aténách. Čtyřiadvacetiletý Aleš Kisý je stříbrný medailista ve vrhu koulí z ME v Assenu 2003.

Foto: ČSTPS/Luděk Šipla

Aleš Kisý

Článek

"Podle mě jsou paralympijské hry ta největší zkušenost, kterou si sportovec může dopřát. Vzhledem k tomu, že je to moje první paralympiáda, nemám určitě nějaké medailové ambice, protože na výkony těch nejlepších zatím bohužel nemám. Zato v budoucnu bych se k nim chtěl stoprocentně nejen přiblížit, ale také je atakovat, případně i nějak vylepšovat. Prozatím, co se týče téhle paralympiády, bych chtěl alespoň zlepšit svoje limity.

Tady na místě už toho člověk tréninkově moc nenahoní, snažím se doladit techniku, nevyjít ze cviku. Na hřiště chodím jednou denně, zajdu do posilovny, před chvílí jsem byl na masáži... Ve volném čase bych ještě rád vyzkoušel místní saunu, jinak když mám chvilku, posílám si maily s přítelkyní.

To, že na paralympiádě není jenom atletika, je skvělé. Kromě ní totiž dělám i rugby na vozíku, a hrozně rád bych se, pokud bude čas, možnost a přístup, na něj zašel podívat. Stejně jako na tenis, atletiku, basketbal nebo plavání. Ale uvidím, jestli mi to vyjde."

Reklama