Hlavní obsah

Aténský den s...Josefem Winklerem

ATÉNY

V pravidelné rubrice vám přinášíme pohled jednoho z členů české výpravy z dějiště XII. letních paralympijských her v Aténách. Cyklista Josef Winkler si loni splnil sen dvojnásobným triumfem na evropském šampionátu. Vyhrál časovku i silniční závod a svými výkony se nominoval na XII. letní paralympijské hry do Atén.

Foto: ČSTPS/Luděk Šipla

Josef Winkler

Článek

"Pro mě účast na paralympiádě hrozně moc znamená. Zvlášť tady v Aténách. Ale tu atmosféru jsem si ještě nedokázal pořádně uvědomit, jen pořád čekám, že až se to trochu rozjede, duch antiky na mě dýchne. Hodně si slibuju od slavnostního zahájení.

Pokud chcete kontaktovat naše paralympioniky, pište na: ateny2004@paralympic.cz

Trénuji teprve druhý den, protože mi přijel později tricykl, ale musím říct, že po tom, jak moc jsem jezdil týden před odletem, mi to vůbec nevadí. Pěkně jsem si odpočinul a prospal se po nočním letu. Bez kola jsem sice byl trochu nervózní, ale teď už jsem úplně klidný. Vyjel jsem si do hor za vesnici a chci zkusit projet oficiální tréninkovou trasu.

Jsem spokojený i se službami, které tady jsou. V jídelně výborně vaří a vymyslel jsem si i systém, jak si dopravit na tácu jídlo ke stolu. Sám bych ho normálně neodnesl a musel by mi pomáhat dobrovolník, tak teď jezdím se servírovacím stolkem. Už jsem také stihl najít pro mě důležité body ve vesnici jako je internet nebo plavecká hala. Teď, když mám tricykl, tak se těším, že se zajedu podívat i na další místa."

Reklama