Hlavní obsah

Český paralympijský tým v Aténách je kompletní

ATÉNY

V noci dorazili do paralympijské vesnice poslední tři členové českého týmu. Tenista Miroslav Brychta, handcyklista Marcel Pipek a atlet Rostislav Pohlmann. Všichni tři přijeli později z tréninkových důvodů. Nejzajímavější bylo putování Marcela Pipka, na kterého se na poslední chvíli před paralympiádou usmálo štěstí. Na základě dobrých výsledků v European Handbike Circuit dostal od sponzora zbrusu nový model handcyklu.

Foto: ČSTPS/Luděk Šipla

Marcel Pipek

Článek

Jedinou nevýhodou bylo, že si ho Marcel Pipek musel vyzvednout až po odletu Českého paralympijského týmu při závodech European Handbike Circuit v Rotterdamu.

"Jednal jsem s nimi už od března, jenže to jsem ještě neměl za sebou žádné letošní výsledky. Až po závodech v Lounech a v Německu se mi měsíc před paralympiádou ozvali, že mi připraví kolo, které tady mají všichni Evropané," líčil Pipek po příletu do Atén.

"Je to poslední model. Lehčí a technicky vylepšený. V Rotterdamu jsem ho otestoval dvanáctého září na závodech. Hned jsem píchnul kolo, takže jsem odjel půl maratónu s prázdnou duší. Snad jsem si tam vybral všechnu smůlu," uzavřel.

Reklama

Související témata: