Hlavní obsah

Kubala ukázal mladším soupeřům, jak házet na zlato

ATÉNY

Osmapadesátiletý Milan Kubala váhal nad dalším pokračováním svojí kariéry již před MS 2002 v Lille. V hodu diskem byl světovým šampiónem i paralympijským vítězem. Nakonec se rozhodl pokračovat až do Atén a všechny své příznivce tím potěšil. V pátek diskařský showman znechutil večer podstatně mladším soupeřům hned druhým hodem 35, 25 m.

Foto: ČSTPS/Luděk Šipla

Milan Kubala při tréninku na svůj vítězný hod

Článek

"To je výjimečný týden, mně se vyloženě zadařilo. Pomohlo mi k tomu velmi i publikum. Já jsem vyloženě závodní typ, všechno dělám pro diváky." Svým přátelským a nekonvenčním vystupováním si druhý nejstarší člen české výpravy velmi snadno získává všechny diváky nad sektorem, kteří mu pak vytváří hlasitým povzbuzováním podmínky k výborným výkonům. Zato se jim dostane vždy nějaké zvláštní odměny.

Tentokrát Milan Kubala, který jako jediný v kategorii F 36, v níž závodí sportovci s poruchou koordinace pohybu, hází s diskařskou otočkou, předvedl v šestém pokusu, kde už si to mohl dovolit, otočku dvojitou: "To bylo pro trenéra, pořád mi říká, abych se ji naučil, že pak budu házet líp, tak takhle aspoň vidí, že mi to ještě pořád nejde," smál se po závodě Milan Kubala.

Svoji medaili věnuje synovi, reprezentačnímu volejbalistovi Přemyslu Kubalovi: "Jsme s Přemkem takhle domluveni. Já jemu teď, a on mně za čtyři roky v Pekingu," prozradil diskař něco z ambicí svého syna v plážovém volejbale.

Hod diskem - muži - F 36
1. Milan Kubala (CZE)35, 25 m
2. W. Noorduin (NED)33, 33 m
3. D. Strydom (RSA)32, 96 m

Reklama