Hlavní obsah

Vydřený bronz Rostislava Pohlmanna

ATÉNY

Ve svojí parádní disciplíně - hodu diskem získal Rostislav Pohlmann v Aténách i přes zdravotní problémy zlatou medaili. V hodu oštěpem měl ze začátku na stadiónu Spyridona Louise problémy s technikou odhodu. Po prvních dvou pokusech viděl pokaždé červený praporek. K tomu si způsobil další zranění. Navzdory všemu vybojoval bronz.

Foto: ČSTPS/Luděk Šipla

Rostislav Pohlmann

Článek

"Škoda je hlavně toho druhého pokusu, ten byl za osmatřicet, možná devětatřicet metrů, těžko odhadovat, možná bych byl druhý. Nad těch čtyřicet, které předvedl Íránec by to určitě nebylo. Jsem se sebou spokojený." Zranění ruky si Rostislav Pohlmann způsobil právě při svém nejdelším hodu: "Hodně špatné to ale začalo být po tom čtvrtém pokusu, to jsem zvažoval, když už jsem byl na placce, jestli toho nemám nechat, ale tím pátým jsem ještě přidal asi dvacet centimetrů, takže jsem to nakonec odzávodil, ale v slzách. To se mi v životě nestalo."

Sílu do závodu mu pomohli dodat i fanoušci, mezi nimiž nechyběl trenér Rollis Zwickau, za které Pohlmann hraje bundesligu basketbalistů na vozíku. Následující měsíce tedy budou pro českého hráče především ve znamení basketbalu. Co se týče dalších atletických závodů, není čtyřicetiletý Rostislav Pohlmann ještě rozhodnutý: "Zvážím vše pro a proti, protože tohle už jsou závody a vzdálenosti, že si pokaždé něco urvu. To jsou maximální výkony. Po Atlantě jsem měl například rok problémy s loktem. Asi se rozhodnu po konci basketbalové sezóny, ale na Evropu do Finska bych ještě rád odjel."

Hod diskem - muži - F 57
1. M. Jaberi Mirzaei (IRN)40, 71 m
2. I. Ali (EGY)39, 12 m
3. Rostislav Pohlmann (CZE)37, 91 m

Reklama