Hlavní obsah

Stolní tenisté Stefanu a Tauš postoupili do finále

Alice Tejkalová

Stolní tenisté na vozíku Michal Stefanu a René Tauš v neděli vybojovali výhrou nad Francouzi Durandem s Rosecem postup svého družstva do finále třídy 5. Ivan Karabec s Jaroslavem Cieslarem v semifinále kategorie 10 naopak krajanům Duranda s Rosecem podlehli.

Foto: ČSTPS/Luděk Šipla

Michal Stefanu

Článek

V semifinále třídy 5 nejprve prohrál Tauš naprosto jednoznačně s nepříjemným Gregorym Rosecem. Stav na 1:1 srovnal Stefanu vítězstvím nad Christophem Durandem, ale čtyřhra dopadla ve prospěch sehranějšího francouzského dua a naši hráči opět prohrávali, tentokrát 1:2. V následujícím zápase zvládl René Tauš důležité míčky v koncovkách setů s Durandem a bylo vyrovnáno.

Definitivní zvrat v utkání potvrdil Michal Stefanu, který si s Rosecem trpělivě připravoval topspinový útok a zařídil rozhodující bod pro výhru českého družstva 3:2. V zítřejším finále se naši hráči střetnou s favorizovanými Korejci.

V semifinále třídy 10 se nedařilo Ivanu Karabcovi s Jaroslavem Cieslarem. S Francouzi de la Bourdonnayem a Chateignerem prohráli  1:3 a v utkání o bronz je čekají Švédové.

Reklama

Související témata: