Hlavní obsah

Koulařky Bujárková s Bernou mají stříbro a bronz

ATÉNY

Stříbrná ze Sydney v hodu diskem Vladimíra Bujárková ani mistryně Evropy z téže disciplíny Eva Berná se doposud v Aténách medailově neprosadily. Jejich chvíle přišla poslední soutěžní den atletických soutěží ve vrhu koulí sloučených kategorií F 37/38. Bujárková vybojovala osobním maximem 9, 68 m stříbro a Berná brala za 9, 47 m bronz.

Foto: ČSTPS/Luděk Šipla

Vladimíra Bujárková

Článek
Fotogalerie

Spastička Vladimíra Bujárková si rozhodně před startem nepřipadala jako favoritka: "Bylo to hrozně napínavé, protože jsme věděly, že budeme házet s F 38, a tak záleželo na tom, jaký výkon bude potřeba na medaili.

Když jsem si navíc srovnala svoje výsledky, kterých jsem letos dosáhla v České republice, s ostatními soupeřkami, tak to vypadalo, že na ně nemám. Jenže zároveň mě to uklidnilo, říkala jsem si, že můžu maximálně překvapit, no a najednou z toho byl osobáček a stříbrná medaile."

Eva Berná naopak před paralympiádou říkala, že by ráda vybojovala právě v kouli zlato. První zkušenosti sbírala již jako čtrnáctiletá na hrách v Sydney, kde se cítila mnohem méně nervózní než v Aténách, když od sebe čekala stoprocentní výkon.

Všemi šesti pokusy sice zůstala za tréninkovými očekáváními, ale nakonec byla spokojená především s tím, že na ni nezbyla nepopulární "bramborová" medaile: "Vím, že to mohlo být lepší, ale jsem ráda, že mám alespoň paralympijský bronz."

Vrh koulí - ženy - F 37/38
1. A. Grigaliunieneová (LTU, F 38)11, 07 m (WR)
2. Vladimíra Bujárková (CZE, F 37)9, 68 m
3. Eva Berná (CZE, F 37)9, 47 m

Reklama