Hlavní obsah

Vladimir Kličko zvládl duel o všechno

Profesionálnímu boxerovi Vladimiru Kličkovi se návrat do ringu podařil. V dubnu prohrál souboj o titul mistra světa těžké váhy organizace WBO s Lamonem Brewsterem a sobotní duel s dalším americkým borcem DeVarrylem Williamsonem sám označil jako duel o všechno. Povedlo se, z Las Vegas odjel jako vítěz.

Článek

Zápas byl ukončen v pátém kole, kdy mu Williamson úderem hlavou způsobil hlubokou ránu nad okem. Rozhodčí pak zápas ukončil v Kličkův prospěch.

Pokud by bývalý šampión z Ukrajiny znovu prohrál, jeho kariéra by nejspíš byla u konce. Ve čtvrtém kole to s olympijským vítězem z Atlanty nevypadalo dobře, Williamson jej pravačkou poslal k zemi, ale v dalším kole bylo všechno jinak.

Američan, s 99 kilogramy o jedenáct kilo lehčí než Kličko, trefil hlavou soupeře nad pravé oko a krvácející rána se rozšklebila. Lékař zápas ukončil a v té době Kličko u dvou ze tří bodových rozhodčích vedl.

"Je to nedokončená práce, měli bychom si to zopakovat," prohlásil očividně naštvaný šestatřicetiletý Williamson. Mladší z bratrů Kličkových si nicméně připsal v 46. profesionálním zápase již 43. vítězství.

Vítězný boxer upozornil, že když se ve čtvrtém kole ocitl na zemi, nebylo to pod tíhou úderů jeho soka. "Ztratil jsem rovnováhu a přesně v tu chvíli mě trefil," bránil se Kličko. Zápas pod širým nebem v amfiteátru Caesars Palace v Las Vegas sledovaly čtyři tisícovky diváků.

Reklama

Související témata: