Hlavní obsah

Za facku, plivnutí a rvačku platí. Divoký boxer Chisora nesmí do ringu

Praha

Tak mu to spočetli, divoký boxer Dereck Chisora doboxoval. Za svá extempore, která předvedl okolo utkání o mistrovský pás těžké váhy s Vitalijem Kličkem, nese následky. Nejdříve pokuta, teď se mu organizace WBC rozhodla zastavit činnost a vyřadit ho z žebříčku. Sečteno podtrženo. Ostuda pro Brita, který soupeři dal při vážení facku, plivl na jeho bratra, popral se po tiskové konferenci s Davidem Hayem, jemuž vyhrožoval, že ho zastřelí.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Po zápase se Dereck Chisora pustil i do Davida Haye (vpravo).

Článek

"Prezident WBC José Sulaiman pečlivě vyhodnotil chování Derecka Chisory. Šlo o jedno z nejhorších v historii profesionálního boxu. Souhlasíme s britskou boxerskou radou, stejně také s německou boxerskou federací, že problém musí být okamžitě řešen," napsala organizace WBC ve zprávě.

Za skandální chování v Mnichově se Chisora už omluvil, ale než projevil lítost, musel pár dní vychladnout. „Mé chování bylo neomluvitelné, ale v zákulisí zápasu pro to bylo hodně důvodů, ale ty se nezveřejňují. Ale to není omluva. Chápu, že britská boxerská asociace bude celou záležitost analyzovat, včetně konfliktu s Davidem Hayem. Uznávám, že jsem se choval naprosto neprofesionálně. Teď, když jsem vychladl a hodnotím, co se stalo, chápu, že jsem se mýlil a jsem nucen se omluvit za své činy. Mé chování bylo politováníhodné a hluboce trapné," citoval server espn.com boxera.

Po rvačce mezi Chisorou a Davidem Hayem zasahovala i německá policie. Chisora dokonce vyhrožoval, že soka zastřelí. Za facku vyfasoval od WBC pokutu 50 tisíc dolarů. Následně mu vše sečetla i německá boxerská asociace, ta došla k částce 100 tisíc dolarů.

Rodák ze Zimbabwe je předvolán na 14. března ke kontrolní komisi britského boxerského svazu. „WBC důrazně odsuzuje chování, které nemůže být za žádných okolností přijato a má v úmyslu uplatňovat sankce, které považuje za nezbytné. WBC pozastavuje činnost Derecku Chisorovi na neurčitou dobu, nesmí bojovat o titul WBC. Až bude vyslechnut, zvážíme tvrdé sankce."

Reklama

Související témata: