Hlavní obsah

Rekord padl. Česká žokejka vyhrála v USA na jediném mítinku pět dostihů

Dostihová jezdkyně Eliška Kubinová se při angažmá ve Spojených státech amerických postarala o český ženský rekord triumfem v pěti závodech během jediného mítinku. Třiadvacetiletá rodačka z Jeseníku vyhrála přesně polovinu dostihů středečního programu na dráze Portland Meadows - čtyřikrát dorazila do cíle jako první a páté vítězství jí dodatečně přidělili rozhodčí po diskvalifikaci soupeře, který v cílové rovině nedovoleně křižoval dráhu.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Ilustrační foto

Článek

Dosavadním českým maximem byl počin Ivy Miličkové, jež 16. září 2007 ve Velké Chuchli přivedla k vítězství čtyři koně. Už před dvěma týdny přitom Kubinová rovněž v Portland Meadows rekord vyrovnala.

Kubinová je aktuálně nejúspěšnější českou dostihovou jezdkyní. V USA začala startovat v dostizích v září a od té doby má na kontě už 54 vítězství. Podle serveru dostihy.cz tak jako patnáctá česká rodačka dosáhla na padesátý triumf kariéry, což znamená v Česku titul žokeje.

Od začátku roku 2012 už Kubinová v Oregonu vyhrála 24 dostihů, může tedy zaútočit na absolutní rekord českých jezdců za sezónu, který patří Filipu Minaříkovi. Ten se jako zatím jediný Čech dostal v jednom roce nad hranici 100 vyhraných dostihů.

Reklama