Hlavní obsah

Korbel na šampionátu stolních tenistů vypadl v osmifinále

BRNO

Stolní tenista Petr Korbel sedmý český titul ve dvouhře nezíská. Nejzkušenější český hráč vypadl na šampionátu v Brně již v osmifinále, nad jeho síly byl nečekaně Petr David, s kterým prohrál 2:4.

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Petr Korbel na tiskové konferenci

Článek

Šestinásobný mistr republiky ve dvouhře Korbel sice vedl nad Davidem už 2:0 na sety, ale levou rukou hrající soupeř z klubu SV Mühlhausen zápas otočil a v soutěži zdolal Korbela poprvé v kariéře.

"Nastupoval jsem s respektem a nedokázal jsem se dostat do tempa. Když jsem prohrával 0:2, tak to ze mě spadlo, uvolnil jsem se a potom jsem hrál fantasticky," řekl David svazovému serveru ping-pong.cz.

Nečekaný byl rovněž postup Jakuba Crhy do čtvrtfinále přes Michala Obešla. Crha už s loňským finalistou prohrával 1:3, ale výsledek otočil. "Říkal jsem trenérovi, že je to beznadějné, ale nevzdal jsem to. Je to dobrý skalp," těšilo Crhu.

Dvouhra mužů uvidí nového mistra, jelikož nepřijel obhájce titulu Dmitrij Prokopcov, který si ve francouzské lize poranil tříslo a rameno. Mezi ženami je stále ve hře o titul loňská vítězka a jistá účastnice olympiády v Londýně Iveta Vacenovská.

Reklama