Hlavní obsah

Vacenovská obhájila český titul, mezi muži uspěl Košťál

BRNO

Iveta Vacenovská a Radek Košťál se stali v Brně mistry republiky ve stolním tenisu. Jistá účastnice olympiády v Londýně Vacenovská obhájila triumf z loňska, Košťál získal titul potřetí, poprvé po čtyřech letech.

Foto: František Zálewský, ČTK

Iveta Vacenovská

Článek

Osmatřicetiletý Košťál se radoval z titulu ve dvouhře poprvé v roce 2005 v Plzni, další přidal o tři roky později v Hodoníně a do třetice uspěl nyní v Brně.

Od čtvrtfinále musel hráč Sokola Králův Dvůr Košťál o výhru bojovat vždy v napínavých duelech. Až v sedmém setu porazil Jakuba Crhu, v semifinále Martina Olejníka i ve finále Jiřího Vráblíka, proti kterému odvrátil dva mečboly.

V turnaji chyběl obhájce titulu Dmitrij Prokopcov, který nepřijel, protože si ve francouzské lize poranil tříslo a rameno. Další z favoritů Petr Korbel, šestinásobný český šampion, vypadl již v osmifinále, nad jeho síly byl nečekaně Petr David.

Dvouhru žen ovládla česká jednička Vacenovská, která v opakování loňského finále znovu zdolala dvojku Renatu Štrbíkovou 4:1. Nejvíce se hráčka rakouského Lince Vacenovská zapotila v semifinále, v kterém porazila Danu Hadačovou 4:3, ale v rozhodující sadě odvrátila dva mečboly a set získala až poměrem 16:14.

Reklama