Hlavní obsah

Další obrat u boxera Konečného. Zná nového soupeře a představí se v Česku

Praha

V sobotu se měl bít o titul mistra světa na Ukrajině s Rusem Zaubrekem Bajsangurovem. Ale ten se zranil a profesionální boxer Lukáš Konečný se dočkal druhého odkladu klání o světový triumf. Ale bez zápasu český rohovník nebude. Do ringu vstoupí doma před českými fanoušky i soupeř je znám. To je ale zatím vše, co prozradí.

Foto: www.sesboxing.de

Zaurbek Bajsangurov (vlevo) a Lukáš Konečný na tiskové konferenci před zápasem o titul mistra světa.

Článek

„Zápas je domluvený, znám soupeře, jen se čeká na podepsání smluv, proto musí fanoušci ještě pár dnů počkat, než budeme moct vše potvrdit oficiálně," řekl pro server profiboxing.cz třiatřicetiletý boxer německé stáje SES.

Před třinácti dny přitom bylo vše jinak. Bajsangurov se zranil a Konečný mohl jen přemýšlet co dále. Rok bez zápasu, příprava v plném proudu, nenáviděné shazování váhy. „Čuměl jsem jak péro z gauče," popsal své pocity Konečný v rozhovoru pro Sport.vz, když se dozvěděl o nemilé novince.

Ale za pár dní je vše zase jinak. Po zatím neznámém soupeři, kterého Konečný tají a nechce ho prozradit, by měl přijít Bajsangurov. Nejdříve ale "pan neznámý".

Ve hře je významný pás, řekl Konečný

„Všechno špatné je pro něco dobré, tohle řešení mě nadchlo. Soupeř je v přípravě na zápas, takže duel se může naplánovat na co nejbližší možný termín, ve hře bude významný pás a navíc budu boxovat na domácí půdě. I díky tomu ze mě naštvání a zklamání ze zrušení souboje s Bajsangurovem rychle vyprchalo," dodal Konečný, který tak bude moci vyřešit nesnáze s vrácením vstupného za zrušený zářijový galavečer v brněnské hale Rondo, kde měl boxovat o světový titul se Sergejem Dzinzirukem.

„Kdo bude chtít, tomu lístky dle adekvátní částky vyměním, kdo ne, tomu vrátíme peníze," dodal.

Reklama