Hlavní obsah

Konečný jde do ringu v Brně, ale ještě neví, o co bude boxovat

Praha

Kdy a o co. O to tu nyní běží. A opravdu už profesionální boxer Lukáš Konečný vstoupí do ringu a bude bojovat o světový titul organizace WBO v lehké střední váze? Snad, možná. Ve středu vyšla tisková zpráva k plánovanému duelu Čecha s Francouzem Salimem Larbim, který se má uskutečnit v Brně začátkem dubna, ale samotný Konečný nebyl z tohoto oznámení dvakrát nadšen.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Lukáš Konečný s pásy pro profesionálního mistra Evropy a interkontinentáoního šampióna organizace WBO.

Článek

„Právě jsem mluvil s manažerem (ve středu večer s Ulfem Steinforthem ze stáje SES Boxing) a dohodli jsme se na termínu. I z toho je jasné, že smlouva se soupeřem není a nemůže být podepsána, jelikož by v ní chybělo datum konání zápasu," řekl pro Profiboxing.cz Konečný, který v tu chvíli nebyl úplně klidný, když se o této informaci dozvěděl.

„O soupeři jednáme, Larbi je jedním z kandidátů, ale nic není domluvené ani podepsané, vše se ještě intenzivně řeší, dolaďují se detaily. Samozřejmě jednáme i s WBO o jaký titul se bude boxovat. Ani to ještě není jisté, ve hře je několik variant. Jediné, co mohu potvrdit je, že se bude boxovat v Brně," dodal Konečný, s tím, že jasno by mělo být v pátek. Právě v Brně se má vše uvést na pravou míru.

Konečný měl boxovat už v září v Brně se Sergejem Dzinzirukem o světový pás, Ukrajinec ale nahlásil zranění, poté mu byl pás odebrán a český boxer se měl tuto sobotu bít s Rusem Zaubrekem Bajsangurovem v Borovarech u Kyjeva, ten se ale také zranil a termín zápasu byl odložen na neurčito. Jelikož je Konečný rok v tréninku, neměl zápas, dohaduje jeho stáj SES zatím jiný duel. S kým, o jaký pás, kdy? Snad v pátek bude konečně jasno a už se nikdo nezraní.

Reklama

Související témata: