Hlavní obsah

Těžká váha míří do Turecka. Boxera Pálu čeká opět Airich. Dá ho podruhé?

Praha

V pátek vstoupí do ringu, a to na tureckém území. Ondřej Pála, nejlepší česká těžká váha a šestnáctý muž světa podle serveru boxrec.com, se poměří opět s Němcem Konstantinem Airichem v Trabzonu. Tohoto soupeře už před třemi lety porazil. Zopakuje tento výsledek Pála i ve svém třiatřicátém duelu v profiringu? "Na to, kolik zápasů mám na kontě, se vůbec neohlížím," svěřil se sedmadvacetiletý boxer na serveru Profiboxing.cz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Boxer Ondřej Pála

Článek

Poslední příprava české jedničky v těžké váze proběhla bez problémů, teď ji zúročit mezi šestnácti provazy. "Taktika je vždycky stejná, dát více úderů než soupeř. Nemyslím si, že bych ten první zápas s Airichem odboxoval nějak dobře takticky, přestože jsem byl ve většině kol lepší a zápas vyhrál. Takže pokud tentokrát dodržím naplánovanou taktiku, neměl by být problém vyhrát i tentokrát," věří si Pála, který je držitelem evropského pásu organizace WBO, soupeř má v držení interkontinentální titul IBF. O tyto tituly v pátek půjde.

Pokud Pála uspěje a vyhraje svůj dvacátý duel v řadě, může na něho čekat zvučný soupeř. A tím by mohl být Odlanier Solis. Muž, který slavil třikrát titul mistra světa a vyhrál olympijské hry v Aténách 2004.

"Tohle vůbec neřeším. Soustředím se na nejbližší zápas. Teď mám v hlavě jen Airicha. Když by potom nějaký top zápas přišel, budu za něj samozřejmě rád. Na to, co bude poté, ale nyní myslet absolutně nemůžu. Je ale jasné, že budu zase v o něco lepší pozici," utnul Pála tuto zatím virtuální debatu.

Pála je držitelem pásu evropského šampióna WBO a v této organizaci je nyní na pátém místě. Konstantin Airich má v moci interkontinentální pás šampióna IBF a patří mu 15. příčka. Český boxer je o šest let mladší, pět centimetrů vyšší a šest kilogramu těžší. V profesionálním ringu dosáhl na třicet výher, dvakrát prohrál. Němec má dvaadvacet výher a pětkrát odešel poražen.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články